Här är snygga bänkskivan – som inte slits ut - GranitopGranitop

Här är snygga bänkskivan – som inte slits ut

En snygg bänkskiva som lyfter ditt kök – och inte slits ut. 

Kompositsten är det nya heta materialet på indredningsmarknaden. Den växande bostadsmarknaden har fått svenskarna att inreda sina hem som aldrig förr. En snabbt växande trend är bankskivor i natursten för att öka känslan av lyx och exklusivitet. Många väljer marmor – ett material som tyvärr ofta kan innebära problem. 
– Marmor är väldigt vackert och ger en speciell känsla. Men tyvärr är det inte speciellt tåligt och lätt att repa.

”Kan sitta kvar i bänkskivan”

Kaffe och te-fläckar är även väldigt svåra att ta bort. Det krävs att du lägger mycket tid och pengar för att känslan ska sitta kvar i bänkskivan, säger Urmo Jaaska, vd på kökbänkstillverkaren Granitop. 

Nu finns dock ett material som är det bästa av två världar – kompositsten. Materialet ger samma lyxiga och snygga känsla som marmor och andra naturstenar – men tål både fläckar och är svår att repa. Hemligheten är sammansättningen i stenarna som gör det svårt för kaffe, te och andra vätskor att lämna bestående fläckar.

”Helt naturligt material”

– Det är först nu man har gjort så att kompositsten liknar naturmaterial som marmor och kalksten. Det går även att få fram bänskivor med helt naturligt material som vita ytor, säger Urmo Jaaska.
Granitop har ett stort sortiment av olika bänkskivor . Totalt finns ett 40-tal olika utseenden som kan anpassas precis efter dina behov. Alla olika varianter finns på Granitops hemsida. Leveransen tar normalt två veckor och föregås av ett hembesök där personalen på Granitop mäter dominionerna i ditt kök. 
Klicka här för att se vilka bänkskivor som passar just ditt kök!