När Du ska välja en stenbänkskiva, ta även hänsyn till diskhon och blandaren! - Granitop - Bänkskiva i sten för ditt kök eller badrumGranitop – Bänkskiva i sten för ditt kök eller badrum

När Du ska välja en stenbänkskiva, ta även hänsyn till diskhon och blandaren!

En bänkskiva i natursten (marmor, granit) eller komposittsten är en investering som ger Dig ett vackert kök som håller i tiotals år. Naturligtvis får det inte vara något påskyndat beslut, inredningshobbyn skulle nog kosta skjortan om man följde varje säsongstrend. Och något som är ännu säkrare – ett designkök kan vara hur vackert som helst men det kommer ändå att kräva skötsel och städning, därför är det viktigt att välja en köksbänk som passar ihop med Din karaktär.

Viscount White granit och planlimmad diskbänk (flush-fit lösning)

En bänkskiva i sten och en rostfri ståldiskho är en värdig, praktisk och klassisk lösning. Men hur exakt blir samspelet mellan de olika materialen och borde diskhon monteras ovanpå eller under stenskivan? Är det en bra idé att montera diskhon infälld i bänkskivan så att stenytan förblir jämnt slät eller är det bättre att undvika det? Borde man föredra pressad sten i samma kulör som diskhon eller i en kontrasterande färg? Det är många frågor som kan uppkomma, och möjligheterna verkar oändliga.
Och kanske finns det just nu eller inom kort något som är så nytt att det inte än har varit i inredningsnyheterna?

Noble Carrara stenbänkskiva och Subline 500-U diskho.

Steel Grey granit och infälld diskbänk. Om du råkar hitta en lämplig diskbänk någon annanstans, är det helt okej med oss!

Emperador Dark granit (beställningsvara) och keramisk diskbänk.

 

 

Varje material och diskho- eller blandarlösning har sina för- och nackdelar. Kvartssten erbjuder särskilt många möjligheter till olika kombinationer och en god nyhet är att urvalet av Silgranit-diskhoar inkluderar 10 olika kulörer så att man kan hitta en lämplig diskho till varje stenskiva. Genom att noggrant överväga olika alternativ och lyssna till Dina önskemål kommer vi säkert att hitta en lösning som passar just Dig!
Vi har inga ambitioner inom inredningsdesign, vi är ändå specialister inom stenbranschen, men vår omfattande erfarenhet möjliggör vårt team att hjälpa till vid praktiska beslut. Vi har sett och utfört tusentals olika kök med olika kombinationer av stenytor och diskhoar. I vår bildbank hittar Du exempel på en del spännande kombinationer – tveka inte att fråga närmare!

Verde Guatemala och Silgranit diskho Blanco Subline 500-U

Verde Guatemala är en underbar blågrön marmor med mörka och svarta linjer

Förresten, ett utförligt och noga planerat kök blir säkert billigare än ett som man sedan behöver göra om. Och Du kan vara säker på att vi gör vårt bästa för att resultatet skulle bli lika fint som visningssalen i en köksbutik eller ett reklamfoto i en inredningstidskrift, så Du kan njuta av sådan skönhet och komfort varje dag.

Bianco Carrara marmor, Blanco Claron 500-U, Blanco Finess-A och Torre tvålpump

 

Monteringsmetoder för diskhoar

Diskbänkar kan monteras på fyra olika sätt:

Infälld diskbänk

pealt_v

Enklaste och vanligaste monteringsmetoden som används mestadels på ytor i trälaminat. Fördelarna är låga priser och att de kan lätt bytas ut, nackdelarna det estetiska utseendet och det låga praktiska värdet.

Planlimmad diskbänk

syvis_v

Med denna monteringsmetod kommer diskbänken att vara nedsänkt i nivå med stenytan. Elegant lösning som kräver mer vård under åren. Det krävs också att diskbänken som används är av hög kvalitet, vilket vanligtvis höjer priset.

Underlimmad diskbänk

alt_v

Diskhon kommer att limmas under ytan, så att stenens tvärsnitt syns i diskhons öppning. Perfekt för stenytor, underhållsfritt. Gör det möjligt att använda avrinningsräfflor till diskbänken.

Underfräst diskbänk

alt-syvis_v

Diskbänken kommer att limmas till ytan underifrån som tidigare, men den kommer att vara nedsänkt i ytan halvvägs och synliggöra hälften av tvärsnittet. Snygg och praktisk lösning för stenytor. Gör det möjligt att använda avrinningsräfflor till diskbänken.