Caesarstone -20%
Läs mer
Blanco Silgranit diskhoar – iögonfallande harmoni med stenyta

Blanco Silgranit diskhoar – iögonfallande harmoni med stenyta

Diskhon skall inte förbises när man planerar sitt kök. Men vad är det som gör en diskho bra? Den ska vara tilltalande för ögat, lätt att underhålla och rengöra samtidigt som den skall behålla sitt utseende många år framöver. Diskhoar från Silgranit gjorda av granit uppfyller alla dessa villkor.

Ett bredare färgsortiment och fin design

En diskho i köket kan också vara ett riktigt konstverk. I detta avseende har Silgranits hoar inga motståndare – de ser bra ut, liknar sten när de ses ovanifrån, och med sitt bredare färgsortiment ger de intryck av ett designelement. Medan en vanlig diskho i rostfritt stål utan tvekan är tidlös, kan en diskbänk i pressad granit ge spänning och färg i köket – vare sig det är en av de mer populära modefärgerna, svart antracit, grå, vit, varm beige eller brun.

Om man kombinerar diskhon med andra köksdetaljer kan det ge en särskilt iögonfallande effekt – till exempel kombinationen av moderna svarta föremål som binder samman köket som helhet med antracit. Blancos produktsortiment inkluderar också kranar och tvålpumpar som matchar Silgranits diskhoar.

Noble Troya kvartssten och Blanco Subline 700U

Lätt att rengöra och underhålla

Silgranits diskhoar är släta vid beröring och mycket enkla att rengöra eftersom de inte tar upp smuts. En trasa fuktad i vatten är tillräckligt för att få bort de flesta fläckar, besvärligare fläckar kan behöva ytterligare rengöringsmedel, men jämfört med andra diskhoar är de lätta att rengöra. Du behöver inte vara orolig för diskhon även om den är i en ljusare färg – den kommer behålla sin ljusa ton under många år framöver och fläckas inte ned, även om du t.ex. häller ut kaffe eller rödvin.

Rengöring av en diskho från Silgranit kräver inte mycket tid eller ansträngning och de håller sig fina under lång tid. Allt du behöver göra är att torka av diskhon lätt med en mikrofiberduk varje dag och hitta lite tid en gång i månaden för att rengöra den litet mer noggrant. Det är så enkelt!

Ett hållbart material som motstår bucklor och repor

En diskho hanteras ofta ovarsamt. Både stekpannor och kastruller hamnar där samtidigt som tallrikar och glas kan gå sönder när de diskas. Diskhoar i rostfritt stål har ofta repor och bucklor som uppstått vid överdrivet tvättande. Med diskhoar från Silgranit är det däremot inga problem – detta patenterade material är så hårt och starkt att det är svårt att få repor och bucklor i den. Detta kan emellertid också betraktas som en av nackdelarna med Silgranit, om du till exempel ställer ned ett tunt glas oförsiktig kommer det förmodligen att gå sönder, eftersom diskhon är stenhård.

En annan fördel med materialet är att det inte påverkas särskilt av höga temperaturer, så du kan utan problem ställa ned varma kastruller och ugnsformar i diskhon.

Hygieniskt och smutsavvisande material

Diskhon är generellt sett inte den mest hygieniska platsen, eftersom den kommer i kontakt med mycket matavfall – mjölk hälls ur diskhon, kött eller fisk rengörs, händer tvättas och mycket mer. Silgranit är ett antibakteriellt och smutsavvisande material, vilket gör det till ett av de mest hygieniska valen i köket. Smuts kan inte tränga in i materialet och det är lätt att tvätta med en trasa fuktad i vatten.

Silgranite tål även sura livsmedel, som till exempel frukt, vilket kan korrodera och slita på andra typer av material.

Nyhet – Blanco Subline 500 U Black Edition!

Diskhoar och diskbänkar

TOP 10 år 2021

Subline 500 U (Black Edition)
Andano 700 U
Subline 700 U Level (White)
Andano 500 U
Claron 500 U
Etagon 500 U Silgranit (Alu-metallic)
Etagon 700 U Silgranit (Coffee)
Zerox 500 IF 
Zerox 340/180 U
Claron 700 IF Durinox 

Räkna ut pris!

Blanco Silgranits olika modeller är ett bra val om du vill ha en diskho i sten eller en färgglad köksinredning som sticker ut i köket. Silgranits diskhoar är extremt enkla att rengöra och underhålla, de är slitstarka och behåller sitt vackra utseende under lång tid. Se diskhoar och kranar från Blanco här och be Granitops specialister om hjälp vid behov!

Gratis fönsterbänkar vid beställning av en ny köksbänkskiva!