Vanliga frågor

Varför Granitop?

Vi har lång och grundlig erfarenhet inom montering av bänkskivor i sten. Vi strävar efter nöjda kunder – vårt mål är inte att sälja de dyraste produkterna utan att hitta något som passar just dina behov. Våra montörer vet att även en eller två millimeter kan göra stor skillnad och med hjälp av exakta mätningar blir monteringen av bänkskivorna problemfri och resultatet minst sagt imponerande, för att inte säga enastående. Förutom erfaren installation erbjuder vi även snabb leverans – det tar inte längre tid än två veckor från första mätning till att din bänkskiva är på plats. Dessutom erbjuder vi ett brett urval av kvalitetsdiskhoar och -blandare från Blanco, vilket underlättar ditt köp av köksbänk hos oss – allt från samma ställe! Du kan även beräkna ett ungefärligt pris på din bänkskiva innan beställning.

Vi anser att tidigare utförda arbeten är den bästa referensen. Du kan se dessa nedan och läsa omdömen från våra nöjda kunder. Efter det behöver du inte längre tveka och kan känna dig säker på att Granitop alltid är det bästa valet!

Bänkskivor i granit, marmor eller kompositsten?

En av de största fördelarna med att använda bänkskivor i granit är definitivt deras naturliga och unika skönhet. Det finns inte två likadana kök eftersom mönstret på varje granitskiva är unikt. Granit är dessutom slitstarkare än till exempel trä eller laminat.

Marmor har alltid varit ett uppskattat material vid heminredning, ända från antiken till idag, samtidigt som bänkskivor i marmor skapar en känsla av lyx utan att se omoderna ut.

Bänkskivor i kompositsten finns i ett brett färgval och deras fördel, förutom att vara starkare än granit, ligger i möjligheten att förverkliga unika och kreativa designidéer. Du kan få din bänkskiva i allt från vitt till knallgrönt.

Säljer ni även till privatpersoner?

Ja, vårt fokus ligger faktiskt på privatpersoner. Eftersom varje mellanhand innebär högre pris, kan vi erbjuda fördelen med bra priser utan mellanhänder.

Hur får jag ett erbjudande för mitt kök?

Totalkostnaden för dina bänkskivor inklusive montering kan beräknas med hjälp av vår priskalkylator. Efter att du valt önskad sten och angett korrekta mått kan du beställa din bänkskiva direkt från samma ställe. Om du vill kan du skicka oss din köksritning med mått utifrån vilken vi kan ta fram ett erbjudande för dig.

Hur gör jag en beställning?

Efter att du har gjort en beställning med hjälp av vår priskalkylator kommer våra montörer att kontakta dig för att avtala tid för mätning, konsultation, visning av prover och slutlig utformning av din beställning.

Är priset som visas i priskalkylatorn slutgiltigt?

Efter mätningen kommer slutpriset att beräknas med hjälp av samma kalkylator. Detta pris är slutgiltigt och innehåller inga dolda extra avgifter.

Hur och när sker betalningen?

30 % av summan betalas i förskott och 70 % efter utförd montering.

Vilket är ert serviceområde och hur snabbt kommer beställningen att levereras?

Våra serviceområden finns tillgängliga i priskalkylatorn. Mätning sker oftast inom en vecka från att beställningen skickats och installation inom två veckor från utförd mätning.

Var kan jag se riktiga stenprover?

Våra montörer har med sig prover på alla våra stenar. Du kan välja vilken sten du vill från ett Blogg galleri på vår hemsida och utifrån bilderna som finns tillgängliga i vår priskalkylator.

Vilken typ av förberedelse ska jag göra innan montören kommer?

Köksskåp måste vara på plats, fastmonterade och i lod. Om du inte vill beställa en diskbänk av oss bör du ha den tillgänglig när montören anländer. Detsamma gäller blandare, spishäll och andra enheter som kräver extra öppningar.

Kan jag få både diskbänk och spishäll installerad?

Vi installerar diskbänkar och spishällar men utför inte VVS- och elarbeten.

Är marmor lämpligt material som bänkskiva i kök?

På din begäran kan vi erbjuda bänkskivor i marmor, men, med tanke på materialets känslighet mot mekaniska skador och ämnen som regelbundet används i kök (kaffe, te, olja, syrliga frukter, rött vin etc.), kan vi inte rekommendera det för kök. Marmor är mer lämpligt i badrum eller som fönsterbänk. Marmor behöver regelbunden behandling med rätt medel.