Köksön – mittpunkten i det moderna köket

  Det fanns en tid då köket endast betraktades som ett extra rum, ett litet rum som kanske rymde en person, vanligtvis en betald kökspiga eller husmor. Knappt fanns det plats ens för henne och än mindre för ett matbord där hela familjen kunde äta samtidigt. Sådana rum finns ofta i hus som byggdes för ett århundrade eller mer sedan, främst i centrum eller gamla stan….

  Läs mer

  Den mest hygieniska ytan är kvartssten

  Diskhoar vimlar vanligtvis av bakterier, och en del studier menar att diskbänken är en av de smutsigaste platserna i köket. Anledningen är enkel, på diskbänken förbereder vi mat, tvättar och rengör kött, fisk och grönsaker. Smuts fastnar i avloppet och i avloppsröret.
  Virusutbrottet i världen har fått många att tänka mer på hygien. Strävan efter renlighet börjar i hemmet, särskilt i köket där vi tillagar den mat vi äter. Det är klokt att göra ett hygieniskt val och välja en diskho och diskbänk som är lätt att rengöra.

  Läs mer

  Rabatt -30%

  Quartzforms kvartsstenar Lavic Navajo, Absolute Deep Black och Honey Galaxy (30mm, polerad) -30%. …

  Läs mer

  Blanco Silgranit diskhoar – iögonfallande harmoni med stenyta

  Diskhon skall inte förbises när man planerar sitt kök. Men vad är det som gör en diskho bra? Den ska vara tilltalande för ögat, lätt att underhålla och rengöra samtidigt som den skall behålla sitt utseende många år framöver. Diskhoar från Silgranit gjorda av granit uppfyller alla dessa villkor.

  Läs mer

  Black Galaxy Star, Star Gate och Nero Assoluto

  De tre ljusaste representanterna bland djupsvart granit

  Det finns många typer av mörk, svart, mörkbrun och grå granit där de mest kända och populära är Black Galaxy Star, Star Gate och Nero Assoluto. Kanske bör man inte jämföra dem sinsemellan, och naturligtvis är alla åsikter och jämförelser subjektiva, men låt oss ändå se vilka likheter och skillnader som finns bland dessa stenar….

  Läs mer

  Ett kvalitetsbadrum för många år framöver

  Många tycker om att fräscha upp sitt hem genom att måla- och tapetsera om, byta möbler och andra inredningsdetaljer. Badrummet är däremot ett rum som få ser fram emot att renovera. Anledningen till detta är enkel; det kostar mycket pengar, dammar och stör de boende. Därför är det viktig att när badrummet väl renoveras så görs detta med högkvalitativa material som inte behöver bytas ut utan har en lång livslängd. Det är bättre att föredra tidlösa klassiker som inte påverkas av tidernas växlande trender, detta för ett bestående värde och skönhet….

  Läs mer

  En vacker marmorspis är hemmets hjärta

  Det sägs ofta att köket är hemmets hjärta. De som har en öppen spis hemma vågar påstå motsatsen – hemmets hjärta är den öppna spisen. Det finns inget bättre än att samla familjen runt den öppna spisen en kall vinterdag eller kanske en molnig sommarkväll för att njuta av värmen från den sprakande elden. Sedan tidens begynnelse har människor samlats runt elden om kvällen för att värma sig och berätta historier….

  Läs mer

  Fönsterbänkar av marmor – ett blickfång i hemmet

  Många förknippar troligtvis marmor med anrika gamla hus, stora villor och 5-stjärniga lyxhotell. Platser där man ofta kan träffa på marmorgolv, breda trappor och massiva fönsterbänkar. I vanlig hemmiljö hittar man oftast material som laminat eller trä som är praktisk och enkelt, men några blickar fångar det sannerligen inte. Så varför inte införskaffa det storslagna och vackra materialet marmor till ditt hem?…

  Läs mer

  Rabatt!

  Specialerbjudande!

  Slipad kalksten Azul Bateige (20/30 mm) och polerad kvartskomposit Harmonia Dolomites (30 mm) för halva priset!…

  Läs mer

  Nya stenar

  Vi har utökat vårt utbud av bänkskivematerial!

  Med det nya året utökar vi nu vårt materialutbud för bänkskivor och har glädjen att presentera nya stenar i vårt sortiment.

  Läs mer

  Nya produkter!

  Ditt kök eller vardagsrum har säkert sedan länge saknat något viktigt och färgskapande inredningselement! Granitop har tagit ett nytt steg och utökat sitt produktsortiment som förutom bänkskivor numera även innehåller skärbrädor i två olika storlekar, serveringsställ, snacksbord samt underlägg till te- och kaffekoppar. …

  Läs mer

  Beställ från Granitop – snabbt och bekvämt!

  En av fördelarna med att beställa bänkskivor från Granitop är möjligheten att beräkna kostnader för nya bänkskivor direkt på vår hemsida. Vid planering kan man få hjälp av vår priskalkylator där man kan välja ut önskad material, färg och tjocklek, ange mått och få direkt ett uppskattningspris.

  Läs mer

  De bästa valen görs i samarbete mellan kunden och tillverkaren!

  Bo & Bygg mässan i Stockholm är slut för i år och Granitop´s personal är nöjd och fylld med entusiasm.  Att medverka i en mässa är viktigt för både kunder och företag. Det är alltid trevligt med personlig kontakt och möjlighet att hjälpa kunden vid val av rätt bänkskiva till sitt kök. Bra kundkontakt ger bra affärer och en nöjd kund ger många nya kunder. Rekommendationer från nöjda kunder är mer värda än annonser eller blogginlägg.  

  Läs mer

  Köksbänkskivor i Carraramarmor

  Det finns nog ingen annan sten som är lika känd och älskad som vit Carraramarmor. Bianco Carrara har genom årtusenden varit en symbol för tidlös och enastående lyx (marmaros – glänsande sten på grekiska). Det är inte bara denna stiliga stens värdiga förflutna som gör den speciell, utan även dess överlägsenhet över alla modetrender – Bianco Carraras varaktiga skönhet, med en skimrande glasglans, är evig….

  Läs mer

  Svart marmor – lyxig pärla i ett trivsamt hem

  Det enklaste sättet att skapa ett trivsamt och stilrikt hem är att inreda med naturmaterial. Marmor är en metamorf bergart med lång livslängd som ger hemmet en vacker särprägel och praktiskt mervärde. Den kan användas såväl som köksbänkskiva som bokhylla, fönsterbänk eller golvskydd framför en öppen spis eller värmekamin.

  Läs mer

  Bänkskivans underhåll och rengöring

  Stenbänkskivor är både vackra och slitstarka samtidigt som de inte kräver alltför mycket underhåll. Dock, för att kunna känna dig säker på att din sidenmatta eller spegelblankt polerade stenyta är som ny i många årtionden, bör du komma ihåg några viktiga regler.

  Läs mer

  Crystal Calacatta kvarts

  Våra senaste material som lanserades nyligen, under försommaren 2018, har fått ett bra mottagande av våra kunder och inredningsarkitekter! Idag har glädjen av ett utökat materialutbud kunnat upplevas i många kunders kök och badrum!  …

  Läs mer

  Att välja diskho

  Vid val av stenbänkskiva bör man även tänka på diskhon!

  En bänkskiva av natursten (marmor, granit) eller kompositsten är en investering som ger dig ett vackert kök för många årtionden. Naturligtvis är det ett beslut som inte får göras förhastat, då strävan att följa varje ny inredningstrend kan i slutändan bli en mycket dyr hobby. Dessutom behöver varje kök städas och skötas om, oavsett hur väl designat det är, vilket gör det viktigt att framförallt välja en bänkskiva som passar dina vanor.

  Läs mer

  Bekvämt och trendigt badrum

  Badrumsrenovering är en stor utmaning för varje husägare. Samtidigt, utan att ha specialistkunskap, är det möjligt att uppnå ett utmärkt resultat när allt är tänkt på och en konkret handlingsplan, budget och plan är utarbetad. Naturligtvis, vid renovering av ett badrum, gäller vissa allmänna regler – rätt material ska användas och pålitliga partners ska väljas….

  Läs mer

  Ideer för ett mindre kök

  Varje hem har inte ett stort kök som gränsar till ett vardagsrum eller matsal. I många lägenheter, ofta i äldre hus i hjärtat av staden, finns ofta ett litet utrymme för matlagning. För moderna kök har lösningar utvecklats som våra förfäder inte kunde förutse, och därför finns det många fler valmöjligheter än vid första anblicken!

  För att hålla köket, oavsett storlek, snyggt och användarvänligt, är det nyttig att komma ihåg några av de gyllene reglerna.

  Läs mer

  Bra att tänka på vid planering av köksö – upp till två gånger större arbetsyta!

  Glöm inte bort köksön vid renovering eller nybyggnation av kök!

  Alla som älskar att laga mat vet vikten av att ha ett organiserat kök och hur lätt och to m njutbart det kan vara att tillaga en gourmet middag när man kan använda rätt tillbehör. Färska råvaror är prio ett, men även stor vikt läggs på tillagningssätt och vilken utrustning som används. Sedan gäller det att alla skålar och teknik får plats någonstans. En bra lösning är att ha en välplanerad köksö med lådor och skåp samt en extra arbetsyta….

  Läs mer

  Vår helt förnyade hemsida är nu klar!

  Dagens teknik utvecklas snabbt och i samma takt höjs även människors förväntningar. Naturligtvis vill Granitops kunder se en minst lika fin och felfri hemsida som de bänkskivor, fönsterbänkar, spiselkransar mm som Granitop tillverkar av granit, marmor och kvarts….

  Läs mer

  Jura Grey kalksten fortsätter att vara populärt!

  Precis som granit, marmor och övriga naturstenar bildades kalksten för miljoner år sedan genom olika geologiska, biokemiska och andra processer. Naturen har fått forma kalkstenens mönster under riktigt lång tid och även idag kan man i några stenar se livstecken och maritima avsättningar från juratiden.

  Läs mer

  Att friska upp ditt kök är att investera i din egen lycka!

  Dagens designkök produceras i kvalitetsmaterial och tar hänsyn till såväl det specifika rummet som till familjens specifika behov. Att välja den perfekta kombinationen av dörrhandtag, lådor, frontpaneler m m kan ta timmar och kosta tusentals kronor. Ändå kan det efter några år tyckas att allt inte är så perfekt som det kändes i början och att det är helt enkelt dags för en liten uppgradering. Det är inte nödvändigt att ta på sig ett fullskaligt renoveringsprojekt eller börja söka efter nya köksmöbler – oftast är det tillräckligt att byta bänkskivan för att få en ny och unik känsla!

  Läs mer

  Ett vackert hem gör alla lyckliga!

  Hemrenovering är en tidskrävande aktivitet, och bänkskivor i sten är en av de sista delarna av hemdesignen. Trots detta kan vi inte alltid se det skinande resultatet som vi strävar efter att nå med våra kunder – det finns alltid en annan yta som behöver målas, kakelplattor som behöver sättas eller något behöver ytterligare kisel. Även när bänkskivan, stänkskyddstenen, vasken och kranen är installerade är bilden inte helt klar.

  Läs mer

  Hur bestäms priset på en bänkskiva?

  Priset på en bänkskiva kan beräknas på bara några minuter!

  Varje bänkskiva av sten är skräddarsydd med tanke på dina behov och önskemål. När du väljer lämplig stenyta är det värt att överväga inredningen av ditt kök, din livsstil och vanor, familjemedlemmar (särskilt de små), storleken på ditt kök etc.
  Alla dessa val påverkar också priset på bänkskivan – varje liten sak är viktig och det är alltid lämpligt att överväga vad du behöver och i vilken form….

  Läs mer

  Det är fortfarande inne med marmorbänkskivor!

  Många betraktar marmor som ståtligast och vackrast av alla bänkskivematerial, vars skönhet dock är känslig för yttre påverkan. Därför understyrker vi alltid vikten av den praktiska sidan vid planering när vi presenterar vårt utbud, liksom faktumet att vi kan erbjuda bättre och slitstarkare alternativ till marmor när det gäller köksinredning.

  Läs mer

  Köksblandare och tvålpumpar

  Blandare för kök

  Vi erbjuder ett brett urval av Blancos kvalitetsblandare för alla smaker. Du kan välja allt från traditionella alternativ till iögonfallande designlösningar. De flesta blandarna från Blanco har utformats för Blancos diskhoar, vilket gör dem till perfekta komplement….

  Läs mer

  Skötsel av stenskivor

  Hur håller man stenskivan snygg och prydlig?

  Med tanke på utseende och användarkomfort är bänkskivor av granit och kvartssten det bästa valet, men för bekymmersfri daglig användning och för att behålla det sköna utseendet på lång tid, lönar det sig att veta litet om dessa materials egenskaper och underhållsknep. Det tar inte mer än 30 minuter om året att hålla arbetsytan i gott skick.

  Läs mer

  Kompositsten

  Kompositsten, även känd som konststen eller kvartssten, är – som namnet antyder – gjord av människan. Dess fördelar är oföränderlig och enhetlig färg och bra tekniska egenskaper – kompositsten är stark, tålig och icke-porös. Detta gör kvartsstenen mycket hygienisk.

  Läs mer

  Granit

  Granit är en naturlig sten som bildades för flera miljoner år sedan och utmärker sig genom sin skönhet, styrka och hållbarhet.
  Bänkskivor i granit kommer inte bli slitna och tål höga temperaturer. Varje bänkskiva är unik eftersom det är omöjligt att få två ytor med samma mönster. Mönstret beror på vilken typ av sten det är och det kan vara liknande, men inte samma. Granit är för hushåll som uppskattar något unikt och långvarig skönhet!

  Läs mer

  7 tips när du väljer bänkskiva!

  Här kommer tips för att välja en rätt bänkskiva för ditt hem.

  Nu har du tagit fram ritningar för ditt nya kök, eller kanske redan har monterade köksskåp, och vill installera en bänkskiva eller byta ut din gamla. Det finns många olika material och stenplattor är bland de mest hållbara och vackra. Vi ger dig några användbara tips för hur man väljer en bänkskiva i sten.

  Läs mer

  Bänkskivor i marmor – tidlös elegans

  Marmor är ett populärt byggmaterial sedan urminnes tider! Under de senaste åren har köksbänkar i det globalt berömda materialet carraramarmorn varit de mest populära. Sedan flera decennier tillbaka är denna klassiska vita marmorn från Italien en lyxsymbol för det romerska riket och idag finns den tillgänglig för alla. Marmorytorna är alltid unika och ingen marmorskiva är den andra lik.

  Läs mer

  Granit, marmor eller kvarts?

  Vilken stenbänkskiva är rätt för dig?

  När du väljer bänkskiva för kök eller badrum bör du först och främst tänka på de praktiska omständigheterna: de fysiska egenskaperna hos materialen såsom tålighet för repning, värme, fläckar och slitstyrka.

  Läs mer

  Svart eller vit marmor? Eller varför inte grön?

  Vackert mönstrad marmor har varit ett populärt byggmaterial genom årtusenden. Naturligtvis tänker man oftast på Sydeuropa när man talar om marmor, men idag är marmor ett av de mest omtyckta materialalternativen för bänkskivor även här i Norden.

  Läs mer
Äldre inlägg