Utvalda material -50%
Läs mer

  Virginia Black – granit från USA med spännande mönster

  En vacker och solig vårdag hälsade vi på hos Lars i hans centralt belägna kontor. Vi ville prata stenytor och renovering med honom och fotografera en granit som inte beställs särskilt ofta. Virginia Black – även känd under namnen Jet Mist och Virginia Mist – är en mörkgrå, nästan svart granit som pryds av ljusare fläckar och slingor. Det vackra vågiga mönstret utstrålar naturkraft och granitens egen urstyrka. Men av någon anledning efterfrågas materialet inte lika ofta som till exempel Viscount White eller Verde Savana……

  Läs mer

  Vi breddar vårt utbud av kvartssten

  I början av året utökade Granitop sitt utbud av kvartssten. Vid sidan av bland andra Technistone, Silestone, Quartzform läggs nu Caesarstone till i vårt basutbud.

  Precis som Silestone, Technistone, Quartzform och flera andra kvartsstenar används den så kallade Bretonmetoden vid tillverkning av Caesarstone kvartsstenar. Metoden patenterades på 70-talet av Marcello Toncelli. Med hjälp av vibro-kompressionteknik under vakuum blandas naturliga fyllningsmaterial som kvarts och sand med en polymerblandning, vanligen polyesterharts. Med vakuumbildningen frånskiljs luften. Det formade materialet vibreras, pressas samman och upphettas. På detta sätt får man fram en porfri, stabil och hållbar skiva.

  Läs mer

  Trendspaningar för 2024

  I början av året anordnade den världsledande branschorganisationen inom köks- och badrumsinredning National Kitchen & Bath Association (NKBA) ett seminarium, där specialister inom området diskuterade sina visioner för det nya året. Den 60-åriga organisationen lade fram en utförlig utredning/enkät/rapport, där hundratals inredningsföretag, formgivare och försäljare ger uttryck för att det kommer bli allt svårare för varje år som går att ge en allmängiltig bild eller förutsäga tydliga designtrender. Heminredarna ser framför allt en individualistisk trend: människor vill ha bekväma vilrum för epikureisk njutning och livsglädje. Snarare än en generell massproduktion som ska passa alla, strävar man efter personliga lösningar. I stället för konkreta stilar, material och färger, handlar inredning om värderingar och ibland till och med om motsägelsefulla budskap. Man vill ha en personlig stil och att de boende ska ge rummen dess karaktär.

  Läs mer

  Alla bänkskivor av granit, nu -10%

  Hos Granitop får du 10% rabatt på alla granitbänkskivor fram till 31 mars. Eftersom kampanjen gäller för hela beställningen är detta ett fantastiskt tillfälle att komplettera bänkskivan med kvalitetsprodukter som diskho, blandare eller tvålpump från Blanco. Ta del av vårt omfattande produktsortiment och hitta dina nya fina bänkskivor redan idag!

  Läs mer

  Diorite Verde – en fantastisk smaragdgrön granit som gör IKEA-köket vackrare

  Vid början av året besökte vi Liza och Liam för att prata om hur deras rymliga och moderna U-formade kök kom till. Köket, som är inköpt på IKEA och har integrerade vitvaror, är täckt av Diorite – en gyllenbrun ådrad mossgrön granit. Graniten ändrar färg beroende på vilket håll man tittar på den. I det skiftande ljuset kan man se stenens specifika karaktär. Då framträder dioritkristallerna mot den mörka och sammetslena bakgrunden och ljusare fläckar som påminner om kvartsit.

  Läs mer

  Kampanj för Blanco diskhoar

  Om du beställer en arbetsyta till köket av oss, får du en Blanco diskho till 30 % lägre pris

  Beställ för minst 15000 kr hos Granitop och du får en högkvalitativ Blanco diskho 30 % förmånligare. Erbjudandet gäller beställningar, som har gjorts 2023-08-01 – 2023-09-30 for alla Blanco diskhoar i Granitops grundsortiment.

  Läs mer

  Specialerbjudande för keramiska bänkskivor

  Nu är den bästa tiden för att förnya ditt kök, för fram till slutet av juli har vi sänkt pris med 30 % på alla Granitops keramiska bänkskivor. Bekanta dig med vårt stora utbud och hitta din favorit!

  Läs mer

  Keramik är samtidigt vacker, trendig och mycket motståndskraftig

  Natursten är utan tvekan ett exempel på tidlös motståndskraft och sinnebild för kraft. Våra dagars tekniska utveckling låter oss skära och bearbeta detta hårda material på alla tänkbara sätt och därför är det inte märkligt att natursten har hittat vägen till att erövra hemmet och att där fånga uppmärksamhet och stärka sin närvaro.

  Läs mer

  Kökstrender 2023

  Hur åstadkommer man ett vackert och kvalitetsmässigt kök?

  Vi hörde oss för med Granitops försäljningsdirektör Silver Suurkütt, vad året 2023 kunde tänkas föra med sig, vad som är inne just nu och inte minst vad man ska börja med, om man tar hand om ett utrymme, som ska bli kök.

  Läs mer

  Gyllene glimmer mot svart bakgrund – Galaxy Star granit i kök med öppen planlösning

  Vi bestämde oss för att besöka Miriam och Harry, för att ta reda på hur den köksyta av sten som de hade valt – Galaxy Star granit – hade klarat sig. De i ljuset glimrande gyllene prickarna ger den polerade svarta stenen en känsla av stjärnhimmel och pryder såväl arbetsytan som den jättelika köksön i de ungas kök. Med mörkgrå möbler och svart köksinredning blir resultatet mycket vackert och gediget, men är det praktiskt?

  Läs mer

  En sakkunnig föredrar stenyta

  Den här gången pratar vid med Jenny, som redan har beställt sex stenskivor hos Granitop. Hon och hennes göranden och låtanden har uppmärksammats av många och det välgrundat. Den unga damen är företagare och fastighetsutvecklare och hennes kärlek till formgivning av inredning och vackra hem visar sig vid varje intervju och varje fantastiska lösning, där hon har gjort sin insats.

  Läs mer

  Bianco Sardo granit – även barnfamiljens hem kan var mycket tjusigt

  Vi hälsar på i Linnéas vackra hem. För ungefär ett halvt år sedan kunde man flytta in i detta moderna hus med en rymlig terrass och jättefin utsikt. Det öppna köket är bostadens medelpunkt, med en trendig grå köksinredning, en stor köksö, väggar med fanerade väggskivor i varma toner, klassiska designade armaturer och en vacker arbetsyta med Bianco Sardo-granit. Allt bildar en harmonisk enhet.

  Läs mer

  Vårkampanj

  Solen står redan högt och snart är sommaren här. Vårsolen inbjuder ut oss till trädgården och terrassen samt lockar oss att fundera på hur man skall piffa upp uteköket eller grillhörnan i trädgårdshuset.

  När det gäller stenytor är två ytbehandlingar mest efterfrågade, polerad (P-polished) och slipad (H-honed). Under perioden vår–sommar kommer även andra möjligheter till ytbehandling att bli aktuella. När man bygger ett utekök ökas intresset för granit och intresset riktas även mera mot brända och borstade (sk läderartad yta) material….

  Läs mer

  Kökstrender år 2022

  På samma sätt som det var förra året och året dessförinnan, har vi tagit in uppgifter från arkitekter och inredare om hur inredningstrenderna skulle kunna tänkas vara år 2022.

  Covid har förändrat världen och så som förra året är det snarare vännernas råd och rekommendationer, praktiska lösningar samt förebilder i sociala media och inte designmässor som har skapat trender. Hur starkt Instagram eller Pinterest har påverkat inköpsvanorna har vi sett även i Granitops statistik. Sålunda kunde vi bestämma att bilderna av en elegant mönstrad kalksten som våra nöjda kunder delade flera gånger i veckan var utmärkt reklam och lyfte Jura Grey till att bli det populäraste materialet år 2021.

  Läs mer

  Marmormönstrad Noble Carrara i köket till den nyss färdiga lägenheten

  Vi hälsade på hos 23-åriga Erica som tillsammans med sin sambo Sven har köpt sin första bostad. De ljusa väggarna betonar fräschören och skönheten hos konststenen som imiterar den vita marmorns spröda mönster i köket i de ungas hem. Naturträ och en gedigen svart köksinredning bildar kontrast mot Noble Carrara-kvartsstenens intagande vithet.

  Läs mer

  Marmor – ett kungligt material

  Marmor – ett vackert, tidlöst och mångsidigt material. I århundraden har man skapat olika verk i marmor – allt ifrån fantastiska springbrunnar, skulpturer och ornament till parkbänkar, trappor, vägbeläggningar och minnesmärken. Man kan inte låta bli att notera marmorns olika användningsområden i inredningar. Man kan utföra fönsterbänkar, man kan klä öppna spisar eller också använda marmor för att inreda mera lyxiga badrum.

  Läs mer

  Lyxig återanvändning

  Dagens affärer är visserligen fyllda av möbler, men utbudet i inredningsvaruhusen tenderar till att vara ganska så ensartat och på intet sätt personligt. Därtill är ledorden för heminredning i dag hållbarhet och återanvändning. Säkert betyder detta inte att vi skulle vara tvungna att ge avkall på kvalitet och lyx. Unika och iögonenfallande möbelföremål kan man skapa själv och vad som är viktigast, då behåller man kvar formgivarens personliga minnen och väsen i verket, vilket man inte kan i utbudet i affärerna….

  Läs mer

  Blue Pearl, Emerald Pearl och Labrador Antique – 3 berömda granitsorter från Norge

  De sydeuropeiska länderna Italien, Turkiet och Grekland är berömda för sin produktion av marmor. När vi talar om granit är det däremot de nordiska länderna och särskilt då Norge som är främst.

  Norge låg år 2015 på tredje plats efter Indien och Brasilien och före såväl Kina som Sydafrika när det gäller export av granit, basalt och sandsten. I fråga om granit steg den norska exporten år 2019 till andra plats, med en marknadsandel av 10 % (Indien 44 %).

  Läs mer

  Hemmet fjärran hemifrån

  Den långa coronavintern har gynnat husliga sysslor och många människor har kommit igång med att renovera hemmet för att få det skönare och personligare, så att det ska bli mysigt att leva livet. Och nu på sommaren, när vi är på landet, i stugan eller i båten, upplever havet, behöver man inte lämna hemmets trevnad, utan kan skapa sig en god miljö även i sommarhuset.

  Läs mer

  Inredare rekommenderar: 6 smarta sätt att använda sten för att försköna hemmet

  Man vänder sig ofta till inredningsformgivare med uppdraget att huvudsakligen använda sten till kökets arbetsytor. Det finns ju flera smarta sätt som hemmets ägare kanske inte alltid kommer på – då kan designern föreslå hur man med hjälp av natursten kan skapa en tidlös interiör.

  Om man som en gemensam linje i hemmet använder sten, för detta boende till en total enhetlighet och kvalitetsmaterialet förvandlar hemmet till lyxighet….

  Läs mer

  Stenyta som håller i årtionden

  Sten är ett av de äldsta materialen som människan har utnyttjat. Detta material har blivit inrotad i vårt medvetande som hållbart och långvarigt genom att människan skapade de första verktygen av sten och använde sten som grundmaterial.

  Silver Suurkütt, försäljningschef för Granitop, leverantör av bänkskivor i sten, förklarar varför det är värt att välja en hållbar och tidlös bänkskiva till ditt kök eller badrum.

  Läs mer

  Ett fräscht hem utan större bekymmer

  I varje hem är hygien och renlighet en väsentlig strävan. Alla vi önskar att om vi skulle få ett oväntat besök till kaffet så skulle köket vara blänkande rent och man skulle inte vara ängslig eller känna sig besvärad. Samtidigt vill väl varje husmor eller husfar att städandet skulle ta så lite tid som möjligt….

  Läs mer

  Uteköket, trädgårdens pärla, där man kan njuta av sommardagarna

  När man under årens lopp så småningom har flyttat ut vardagsrummet på terrassen eller trädgården och tillbringar mer och mer tid ute blir uteköken populärare. Uteköket eller grillhörnan är en mysig plats där man kan njuta av naturen utan att man behöver springa mellan huset och trädgården – allt för matlagningen är redan på plats där….

  Läs mer

  Arbetsytor från Granitop – 10 år

  2021 fyller Granitop 10 år. I alla dessa år har vi varit med i många intressanta projekt och tusentals hem och kommersiella lokaler garneras av arbetsytor, fönsterbänkar, soffbord, hyllor, öppna spisar etc som har formgivits av våra stenmästare….

  Läs mer

  2021 års kökstrender – minimalism, lättarbetat och familjen i centrum

  Förr i tiden var köket hemmets hjärta, där man lagade mat med hela familjen och åt tillsammans med hela familjen. Men med det höga tempot i livet har köken alltmera växt ut till rum där man efter jobbet snabbt kastar i sig något.

  Året 2020 har fört med sig många ändringar. Corona-isolationen har tvingat många av oss obevekligt att vara mera hemma och inspirerat oss att fundera över kökets funktionalitet. Man kan säga att den radikala förändringen av livssituationen har fört oss tillbaka till rötterna, tiden då köket var hjärtat i hemmet. Det kan man även se i det nu påbörjade årets kökstrender.

  Läs mer

  Spår av världens skapelse på dina köksytor

  I begynnelsen var tomhet. I den ena änden var Köld och i den andra Hetta. Mellan dem rådde en oändlig tomhet med namnet Ginnungagap. Kosmos. Ett oändligt och gränslöst rum.

  Således, även gångbart med våra dagars vetenskap och rätt så lättsamt, beskriver man världens födelse i isländska Den yngre Eddan. När Eld och Is möttes och stötte samman, föddes Jorden. Två motsatser möttes och det kanske var detsamma som Big Bang, som vi lär oss i skolan.

  Läs mer

  Planering av tvättstuga (klädvårdsrum)

  Liksom köket och badrummet är tvättstugan ett av de viktigaste rummen i hemmet, där nyckelorden är: komfort, utrymme, användbarhet och renhet. Tvättstugan är ett rum som skall underlätta vardagslivet för familjen samtidigt som den skall se fin och funktionell ut. Det kanske inte är ett rum man visar upp för sina gäster, men nog är det ett rum som gör livet mycket lättare.

  Läs mer

  Granitops Julerbjudande

  Granitops Julerbjudande på utvalda material – Verde Savana, Viscount White, Colonial Ivory och Honey Galaxy (20/30mm, polerad) -40%….

  Läs mer

  Vilka färger bör du välja till ditt kök?

  När man designar sitt hem utgår man primärt från sin egen smak och färgpreferenser, men vi menar att det finns många universallösningar och principer man bör ta tillvara när man planerar sitt renoveringsarbete. Inredare med en mer traditionell smak vet att kombinationen av klassiska färger såsom vitt, svart och grått passar bra ihop med vitvaror av rostfritt stål och spishällar och ugnar i svart högglans.

  Ljusa arbetsytor ger rummet ett större intryck samtidigt som man måste komma ihåg att ett ljust vitt kök också ställer större krav på att hålla rent. Oavsett om köksmöblerna eller golvet har en matt eller högglansyta, är modernt minimalistiska eller romantiska, syns spåren av användning tydligare mot en ljus yta jämfört med en mörkare sådan. Kanske föredrar då en person med ett mer praktiskt sinne att undvika ljusare ytor.

  Läs mer

  Hjälp för att välja rätt bänkskiva till köket

  Vilket material är rätt för dig?

  Bänkskivan är något som direkt hamnar i blickfånget i varje kök. De vanligaste materialen är ombonat massivt trä, prisvärt högtryckslaminat, stark konstgjord sten (kvartssten eller terrazzo) och natursten som marmor, granit och kalksten. Men vilken ska man välja? Det är värt att fundera över vilken typ av kock du är, och hur stark arbetsytan behöver vara. …

  Läs mer

  Tips för en ekonomisk köksrenovering

  Köket är oundvikligen ett av de dyraste rummen i hemmet att renovera, och kostnaden för nya köksmöbler kan uppgå till tiotusentals kronor. Men det betyder inte att köket måste försummas trots en liten budget – renoveringar kan göras smart för en billig peng. …

  Läs mer

  Konstgjord sten som arbetsyta

  Stenen är känd och älskad som material för arbetsytor. Granit och marmor, som använts sedan århundraden tillbaka, har dock vissa särskilda specifika egenskaper, som inte alltid är lämpliga. Behoven hos husägare, arkitekter och inredare har gjort att det har skapats olika tekniker för produktion av konstgjord sten. Processen för bildandet av natursten är komplex och okontrollerbar, materialet är inte alltid felfritt och kan innehålla mikrosprickor, icke-fossilerade sediment eller luftbubblor. När det gäller konstgjorda stenar försöker man dock hålla produktionen så enhetlig som möjligt och därför är kvartssten och Terrazzosten (även känd som kompositsten, konstgjord marmor, cementmarmor och Terrazzomarmor) mer enhetlig i fråga om kvalitet.

  Läs mer

  Planering av ett barnvänligt kök

  Efter en lång dag är köket platsen där familjen återförenas. Köket har alltid varit en viktig samlingspunkt och redan i antiken samlades människor runt eldstaden för att laga mat, njuta av varandras sällskap och prata. Därför är det viktigt att ta hänsyn till när man planerar och renoverar sitt kök så att det uppfyller behoven hos alla boende, inklusive barnen.

  Läs mer

  Köksön – mittpunkten i det moderna köket

  Det fanns en tid då köket endast betraktades som ett extra rum, ett litet rum som kanske rymde en person, vanligtvis en betald kökspiga eller husmor. Knappt fanns det plats ens för henne och än mindre för ett matbord där hela familjen kunde äta samtidigt. Sådana rum finns ofta i hus som byggdes för ett århundrade eller mer sedan, främst i centrum eller gamla stan….

  Läs mer

  Den mest hygieniska ytan är kvartssten

  Diskhoar vimlar vanligtvis av bakterier, och en del studier menar att diskbänken är en av de smutsigaste platserna i köket. Anledningen är enkel, på diskbänken förbereder vi mat, tvättar och rengör kött, fisk och grönsaker. Smuts fastnar i avloppet och i avloppsröret.
  Virusutbrottet i världen har fått många att tänka mer på hygien. Strävan efter renlighet börjar i hemmet, särskilt i köket där vi tillagar den mat vi äter. Det är klokt att göra ett hygieniskt val och välja en diskho och diskbänk som är lätt att rengöra.

  Läs mer

  Rabatt -30%

  Quartzforms kvartsstenar Lavic Navajo, Absolute Deep Black och Honey Galaxy (30mm, polerad) -30%. …

  Läs mer

  Blanco Silgranit diskhoar – iögonfallande harmoni med stenyta

  Diskhon skall inte förbises när man planerar sitt kök. Men vad är det som gör en diskho bra? Den ska vara tilltalande för ögat, lätt att underhålla och rengöra samtidigt som den skall behålla sitt utseende många år framöver. Diskhoar från Silgranit gjorda av granit uppfyller alla dessa villkor.

  Läs mer

  Black Galaxy Star, Star Gate och Nero Assoluto

  De tre ljusaste representanterna bland djupsvart granit

  Det finns många typer av mörk, svart, mörkbrun och grå granit där de mest kända och populära är Black Galaxy Star, Star Gate och Nero Assoluto. Kanske bör man inte jämföra dem sinsemellan, och naturligtvis är alla åsikter och jämförelser subjektiva, men låt oss ändå se vilka likheter och skillnader som finns bland dessa stenar….

  Läs mer

  Ett kvalitetsbadrum för många år framöver

  Många tycker om att fräscha upp sitt hem genom att måla- och tapetsera om, byta möbler och andra inredningsdetaljer. Badrummet är däremot ett rum som få ser fram emot att renovera. Anledningen till detta är enkel; det kostar mycket pengar, dammar och stör de boende. Därför är det viktig att när badrummet väl renoveras så görs detta med högkvalitativa material som inte behöver bytas ut utan har en lång livslängd. Det är bättre att föredra tidlösa klassiker som inte påverkas av tidernas växlande trender, detta för ett bestående värde och skönhet….

  Läs mer

  En vacker marmorspis är hemmets hjärta

  Det sägs ofta att köket är hemmets hjärta. De som har en öppen spis hemma vågar påstå motsatsen – hemmets hjärta är den öppna spisen. Det finns inget bättre än att samla familjen runt den öppna spisen en kall vinterdag eller kanske en molnig sommarkväll för att njuta av värmen från den sprakande elden. Sedan tidens begynnelse har människor samlats runt elden om kvällen för att värma sig och berätta historier….

  Läs mer

  Fönsterbänkar av marmor – ett blickfång i hemmet

  Många förknippar troligtvis marmor med anrika gamla hus, stora villor och 5-stjärniga lyxhotell. Platser där man ofta kan träffa på marmorgolv, breda trappor och massiva fönsterbänkar. I vanlig hemmiljö hittar man oftast material som laminat eller trä som är praktisk och enkelt, men några blickar fångar det sannerligen inte. Så varför inte införskaffa det storslagna och vackra materialet marmor till ditt hem?…

  Läs mer

  Rabatt!

  Specialerbjudande!

  Slipad kalksten Azul Bateige (20/30 mm) och polerad kvartskomposit Harmonia Dolomites (30 mm) för halva priset!…

  Läs mer

  Nya stenar

  Vi har utökat vårt utbud av bänkskivematerial!

  Med det nya året utökar vi nu vårt materialutbud för bänkskivor och har glädjen att presentera nya stenar i vårt sortiment.

  Läs mer

  Nya produkter!

  Ditt kök eller vardagsrum har säkert sedan länge saknat något viktigt och färgskapande inredningselement! Granitop har tagit ett nytt steg och utökat sitt produktsortiment som förutom bänkskivor numera även innehåller skärbrädor i två olika storlekar, serveringsställ, snacksbord samt underlägg till te- och kaffekoppar. …

  Läs mer

  Beställ från Granitop – snabbt och bekvämt!

  En av fördelarna med att beställa bänkskivor från Granitop är möjligheten att beräkna kostnader för nya bänkskivor direkt på vår hemsida. Vid planering kan man få hjälp av vår priskalkylator där man kan välja ut önskad material, färg och tjocklek, ange mått och få direkt ett uppskattningspris.

  Läs mer

  De bästa valen görs i samarbete mellan kunden och tillverkaren!

  Bo & Bygg mässan i Stockholm är slut för i år och Granitop´s personal är nöjd och fylld med entusiasm.  Att medverka i en mässa är viktigt för både kunder och företag. Det är alltid trevligt med personlig kontakt och möjlighet att hjälpa kunden vid val av rätt bänkskiva till sitt kök. Bra kundkontakt ger bra affärer och en nöjd kund ger många nya kunder. Rekommendationer från nöjda kunder är mer värda än annonser eller blogginlägg.  

  Läs mer

  Köksbänkskivor i Carraramarmor

  Det finns nog ingen annan sten som är lika känd och älskad som vit Carraramarmor. Bianco Carrara har genom årtusenden varit en symbol för tidlös och enastående lyx (marmaros – glänsande sten på grekiska). Det är inte bara denna stiliga stens värdiga förflutna som gör den speciell, utan även dess överlägsenhet över alla modetrender – Bianco Carraras varaktiga skönhet, med en skimrande glasglans, är evig….

  Läs mer

  Svart marmor – lyxig pärla i ett trivsamt hem

  Det enklaste sättet att skapa ett trivsamt och stilrikt hem är att inreda med naturmaterial. Marmor är en metamorf bergart med lång livslängd som ger hemmet en vacker särprägel och praktiskt mervärde. Den kan användas såväl som köksbänkskiva som bokhylla, fönsterbänk eller golvskydd framför en öppen spis eller värmekamin.

  Läs mer

  Bänkskivans underhåll och rengöring

  Stenbänkskivor är både vackra och slitstarka samtidigt som de inte kräver alltför mycket underhåll. Dock, för att kunna känna dig säker på att din sidenmatta eller spegelblankt polerade stenyta är som ny i många årtionden, bör du komma ihåg några viktiga regler.

  Läs mer

  Crystal Calacatta kvarts

  Våra senaste material som lanserades nyligen, under försommaren 2018, har fått ett bra mottagande av våra kunder och inredningsarkitekter! Idag har glädjen av ett utökat materialutbud kunnat upplevas i många kunders kök och badrum!  …

  Läs mer

  Att välja diskho

  Vid val av stenbänkskiva bör man även tänka på diskhon!

  En bänkskiva av natursten (marmor, granit) eller kompositsten är en investering som ger dig ett vackert kök för många årtionden. Naturligtvis är det ett beslut som inte får göras förhastat, då strävan att följa varje ny inredningstrend kan i slutändan bli en mycket dyr hobby. Dessutom behöver varje kök städas och skötas om, oavsett hur väl designat det är, vilket gör det viktigt att framförallt välja en bänkskiva som passar dina vanor.

  Läs mer

  Bekvämt och trendigt badrum

  Badrumsrenovering är en stor utmaning för varje husägare. Samtidigt, utan att ha specialistkunskap, är det möjligt att uppnå ett utmärkt resultat när allt är tänkt på och en konkret handlingsplan, budget och plan är utarbetad. Naturligtvis, vid renovering av ett badrum, gäller vissa allmänna regler – rätt material ska användas och pålitliga partners ska väljas….

  Läs mer

  Ideer för ett mindre kök

  Varje hem har inte ett stort kök som gränsar till ett vardagsrum eller matsal. I många lägenheter, ofta i äldre hus i hjärtat av staden, finns ofta ett litet utrymme för matlagning. För moderna kök har lösningar utvecklats som våra förfäder inte kunde förutse, och därför finns det många fler valmöjligheter än vid första anblicken!

  För att hålla köket, oavsett storlek, snyggt och användarvänligt, är det nyttig att komma ihåg några av de gyllene reglerna.

  Läs mer

  Bra att tänka på vid planering av köksö – upp till två gånger större arbetsyta!

  Glöm inte bort köksön vid renovering eller nybyggnation av kök!

  Alla som älskar att laga mat vet vikten av att ha ett organiserat kök och hur lätt och to m njutbart det kan vara att tillaga en gourmet middag när man kan använda rätt tillbehör. Färska råvaror är prio ett, men även stor vikt läggs på tillagningssätt och vilken utrustning som används. Sedan gäller det att alla skålar och teknik får plats någonstans. En bra lösning är att ha en välplanerad köksö med lådor och skåp samt en extra arbetsyta….

  Läs mer

  Jura Grey kalksten fortsätter att vara populärt!

  Precis som granit, marmor och övriga naturstenar bildades kalksten för miljoner år sedan genom olika geologiska, biokemiska och andra processer. Naturen har fått forma kalkstenens mönster under riktigt lång tid och även idag kan man i några stenar se livstecken och maritima avsättningar från juratiden.

  Läs mer

  Att friska upp ditt kök är att investera i din egen lycka!

  Dagens designkök produceras i kvalitetsmaterial och tar hänsyn till såväl det specifika rummet som till familjens specifika behov. Att välja den perfekta kombinationen av dörrhandtag, lådor, frontpaneler m m kan ta timmar och kosta tusentals kronor. Ändå kan det efter några år tyckas att allt inte är så perfekt som det kändes i början och att det är helt enkelt dags för en liten uppgradering. Det är inte nödvändigt att ta på sig ett fullskaligt renoveringsprojekt eller börja söka efter nya köksmöbler – oftast är det tillräckligt att byta bänkskivan för att få en ny och unik känsla!

  Läs mer

  Ett vackert hem gör alla lyckliga!

  Hemrenovering är en tidskrävande aktivitet, och bänkskivor i sten är en av de sista delarna av hemdesignen. Trots detta kan vi inte alltid se det skinande resultatet som vi strävar efter att nå med våra kunder – det finns alltid en annan yta som behöver målas, kakelplattor som behöver sättas eller något behöver ytterligare kisel. Även när bänkskivan, stänkskyddstenen, vasken och kranen är installerade är bilden inte helt klar.

  Läs mer

  Hur bestäms priset på en bänkskiva?

  Priset på en bänkskiva kan beräknas på bara några minuter!

  Varje bänkskiva av sten är skräddarsydd med tanke på dina behov och önskemål. När du väljer lämplig stenyta är det värt att överväga inredningen av ditt kök, din livsstil och vanor, familjemedlemmar (särskilt de små), storleken på ditt kök etc.
  Alla dessa val påverkar också priset på bänkskivan – varje liten sak är viktig och det är alltid lämpligt att överväga vad du behöver och i vilken form….

  Läs mer

  Det är fortfarande inne med marmorbänkskivor!

  Många betraktar marmor som ståtligast och vackrast av alla bänkskivematerial, vars skönhet dock är känslig för yttre påverkan. Därför understyrker vi alltid vikten av den praktiska sidan vid planering när vi presenterar vårt utbud, liksom faktumet att vi kan erbjuda bättre och slitstarkare alternativ till marmor när det gäller köksinredning.

  Läs mer

  Köksblandare och tvålpumpar

  Blandare för kök

  Vi erbjuder ett brett urval av Blancos kvalitetsblandare för alla smaker. Du kan välja allt från traditionella alternativ till iögonfallande designlösningar. De flesta blandarna från Blanco har utformats för Blancos diskhoar, vilket gör dem till perfekta komplement….

  Läs mer

  Skötsel av stenskivor

  Hur håller man stenskivan snygg och prydlig?

  Med tanke på utseende och användarkomfort är bänkskivor av granit och kvartssten det bästa valet, men för bekymmersfri daglig användning och för att behålla det sköna utseendet på lång tid, lönar det sig att veta litet om dessa materials egenskaper och underhållsknep. Det tar inte mer än 30 minuter om året att hålla arbetsytan i gott skick.

  Läs mer

  Kompositsten

  Kompositsten, även känd som konststen eller kvartssten, är – som namnet antyder – gjord av människan. Dess fördelar är oföränderlig och enhetlig färg och bra tekniska egenskaper – kompositsten är stark, tålig och icke-porös. Detta gör kvartsstenen mycket hygienisk.

  Läs mer

  Granit

  Granit är en naturlig sten som bildades för flera miljoner år sedan och utmärker sig genom sin skönhet, styrka och hållbarhet.
  Bänkskivor i granit kommer inte bli slitna och tål höga temperaturer. Varje bänkskiva är unik eftersom det är omöjligt att få två ytor med samma mönster. Mönstret beror på vilken typ av sten det är och det kan vara liknande, men inte samma. Granit är för hushåll som uppskattar något unikt och långvarig skönhet!

  Läs mer

  7 tips när du väljer bänkskiva!

  Här kommer tips för att välja en rätt bänkskiva för ditt hem.

  Nu har du tagit fram ritningar för ditt nya kök, eller kanske redan har monterade köksskåp, och vill installera en bänkskiva eller byta ut din gamla. Det finns många olika material och stenplattor är bland de mest hållbara och vackra. Vi ger dig några användbara tips för hur man väljer en bänkskiva i sten.

  Läs mer

  Bänkskivor i marmor – tidlös elegans

  Marmor är ett populärt byggmaterial sedan urminnes tider! Under de senaste åren har köksbänkar i det globalt berömda materialet carraramarmorn varit de mest populära. Sedan flera decennier tillbaka är denna klassiska vita marmorn från Italien en lyxsymbol för det romerska riket och idag finns den tillgänglig för alla. Marmorytorna är alltid unika och ingen marmorskiva är den andra lik.

  Läs mer

  Granit, marmor eller kvarts?

  Vilken stenbänkskiva är rätt för dig?

  När du väljer bänkskiva för kök eller badrum bör du först och främst tänka på de praktiska omständigheterna: de fysiska egenskaperna hos materialen såsom tålighet för repning, värme, fläckar och slitstyrka.

  Läs mer

  Svart eller vit marmor? Eller varför inte grön?

  Vackert mönstrad marmor har varit ett populärt byggmaterial genom årtusenden. Naturligtvis tänker man oftast på Sydeuropa när man talar om marmor, men idag är marmor ett av de mest omtyckta materialalternativen för bänkskivor även här i Norden.

  Läs mer

  Polerad eller slipad bänkskiva?

  Mönstret och skönheten för en stenbänkskiva håller nära nog för evigt, vid rätt underhåll. Mycket beror dock på ytbehandling och de intresserade undrar säkert: vilken lösning är lämpligast just för mitt kök eller den mest praktiska för mitt hem?

  Läs mer
Äldre inlägg