Caesarstone -20%
Läs mer
Nya stenar

Nya stenar

Vi har utökat vårt utbud av bänkskivematerial!

Med det nya året utökar vi nu vårt materialutbud för bänkskivor och har glädjen att presentera nya stenar i vårt sortiment.

Inom sortimentet naturstenar erbjuder vi nu även Colonial Ivory granit och Dietfurt Grey kalksten

Colonial Ivory

Colonial Ivory är granit som bryts i Indien. Det är en grå sten med något kornigt mönster, som ju är kännetecknande för just granit, men den innehåller även en del mörkare och ljusare linjer. Colonial Ivory passar perfekt som bänkskiva i kök och badrum, men också som spiselkrans och fönsterbänk.

Dietfurt Grey

Dietfurt Grey kalksten kommer från Bayern (Bavaria), samma område i Tyskland där man bryter den andra populära kalkstenen Jura Grey. I jämförelse med Jura Grey är Dietfurt Grey inte lika beige utan har en jämnare grå ton, med små inslag av blått.

Se våra material!

Nyheter inom kvartssten, hela 33 nya kompositstenar!

Naturliga mönster har varit en stor inspirationskälla vid framtagning av kvartskomposit. Tack vare modern teknik kan Europatillverkad kvarts överträffa den tekniska prestanda man hittar hos de starkaste granitstenarna, både vad gäller livslängd och slitstyrka, detta resulterar i bänkskivor som är både vackra och håller länge.

Quartzforms kompositstenar:

Veined Michelangelo

Veined Michelangelo passar perfekt som bänkskiva i både badrum och kök. Kvartskompositens hållbarhet och smutsbeständighet är här förenad med naturstenens marmorliknande mönster.

Imperial Meringa

Imperial Meringa har en spräcklig yta med något kalkstensliknande dekor. Kvartskompositens hållbarhet fulländas här med mörkare och ljusare kontrastfläckar.

Fossil Nautilus är en kompositsten som med sina mörkare prickar mot grå bakgrund påminner litet om våra åkerstenar.

Lavic Navajo
Bild: @1plansvillan

Lavic Navajo är en sandbeige kompositsten vars cremefärgade bakgrund livas upp av olikformade grå, gulbeiga och bruna fläckar och skärvor.

Planet Mercury

Planet Mercury är grå kompositsten med ljus marmorering. Genom att kombinera den innovativa produktionsprocessen med naturstenens utseende får man ett material med utmärkta tekniska egenskaper!

Planet Neptune

Planet Neptune är kvartskomposit vars mjukgrå marmorering möter upp den moderna teknologin för framställning av kompositsten. Resultatet blir ett modernt bänkskivematerial som är beständig mot fläckar.

Planet Pluto

Planet Pluto är kvartskomposit som förenar moderna teknologins möjligheter med ett mjukgrått ådringsmönster. Materialet som påminner om svart marmor (Nero Marquina) är både vackert och praktiskt.

Planet Venus är kvartskomposit vars pärlvita marmorerade bakgrund kompletteras av mjukgrå ådring. Vid jämförelse med ett annat exempel från produktserien Planet – Neptune – har den ett diffusare subtilt mönster.

Planet Mars

Planet Mars är mörkgrå och brunsvart kompositsten som har designats med mörk marmor som förebild. Dock har man här inte försökt helt kopiera den naturliga marmorns (som Grigio Carnico eller Nero Marquina) skönhet utan har satsat på ett svagare mönster som inte dominerar alltför mycket.

Planet Jupiters ljust ringlande marmorering på en mörk bakrund gör inga kompromisser. Även om resultatet är mycket likt svart marmor är kvartskomposit mycket smutsbeständig vilket gör den till en lämplig bänkskiva i både kök och badrum.

Planet Saturn är ännu ett vågat steg mot framtiden, med en design som återspeglar längtan till fjärran planeter. Det naturstensliknande utseendet kompletteras av moderna teknologins möjligheter vilket har bidragit stort till kvartskompositens växande popularitet som bänkskiva.

Absolute White

Absolute White är ljus kvartskomposit med finkornigt mönster vars rena färg och skönhet inte framstår som alltför dominerande. Den passar personer som föredrar rena och fräscha linjer och vid matchning av vitvaror och möbler ger den ganska fria händer tack vare sitt måttfulla utseende.

Absolute Deep Black är en djupsvart kompositsten som tillför interiören en tidlös stilfullhet samtidigt som den är opretentiös och passar till allt (i synnerhet moderna rostfria vitvaror).

Add Top Crystal har en ljusbeige-vit yta vars jämna färg piffas upp av kvartsskärvornas kristallblanka lyster. Kvarts är intressant att se på från alla vinklar tack vare spännande ljusreflextioner som förgyller både köket och badrummet.

Add Top Crystal Black är kvartskomposit med framträdande kristaller på mörk bakgrund. Den pietetsfullt mörka bänkskivan livas upp av glimrande prickar och mörka spegelbitar.

Veined Africa

Veined Africa är kvartskomposit med svart bakgrund som förenar kompositstenens praktiska sidor och ett naturstensliknande utseende.

Veined Baroque

Veined Baroque är mörkgrå kvartskomposit vars naturnära stenmönster kompletteras av kompositstenens utmärkta tekniska egenskaper. Äkta skönhet i harmoni med innovation!

Veined Bernini kvartskomposit påminner något om marmor, men olikt marmor har kvartsbänkskiva nästintill obefintlig vattenabsorption. En sådan lågporös och fabrikstillverkad slät yta är mycket lätt att sköta och hålla ren.

Även Veined Canova är ett av människan skapat material som liknar naturliga stenmönster.

Extreme Iceberg White

Extreme Iceberg White är kvartskomposit vars rena och vackra vintriga karghet träder fram såväl i den jämnljusa färgen som i mönstrets fina struktur som man endast ser på mycket nära håll.

Extreme Night Black är svart kvartskomposit med mycket subtilt sandkornsmönster. Det låter den mörka färgen att dominera så att Extremeseriens stenars säregna natur först fångas upp vid en noggrannare titt.

Även Fossil Seashell är grå kvartskomposit från samma kollektion som Nautilus, men är ljusare med ett subtilt mönster som får den att likna betongyta.

Breeze Ashen Light

Breeze Ashen Light kvartskomposit karakteriseras av svaga ljusa linjer som vindlar sig vackert på elegant ljusbeige bakgrund.

Breeze Hull är mörkgrå kvartskomposit vars yta livas upp av fritt ringlande venös marmorering.

Cloudy Black

Cloudy Black är en svart kompositsten som passar in i både moderna och klassiska interiörer. Jämfört med andra svarta kvartsstenar har Cloudy Black en något mattare, nästan lite gråmulen ton.

Cloudy Portland Grey

Cloudy Portland Grey har en yta som är nästintill förväxlingsbart med betong, samtidigt som kvartskomposit har en förmåga att glimra i olika nyanser, från blågrått till beigerosa beroende på belysning.

Cloudy White

Cloudy White har en aning större intensitet i mönstrets kornighet, jämfört med andra vita kvartsstenar, vilket gör att den snarare lämnar något sandigare än helt snövitt intryck på håll.

QF Dark Grey

Qf Dark Grey är Quartzforms’ s.k. standardsten vars enkla och jämnkorniga mönster på mörkgrå bakgrund är både praktiskt och stilfullt.

QF Light Grey

Qf Light Grey är också Quartzforms’ s.k. standardsten – med ett enkelt och jämnkornigt mönster på ljusgrå bakgrund som är både praktiskt och stilfullt.

Ma Beige är en beigevit kompositsten vars jämnljusa bakgrund smyckas av olikformade grå och bruna fläckar och prickar.

Ma Beige är en ljusgrå kompositsten vars jämna bakgrund smyckas av olikformade blågrå, vita och bruna fläckar och prickar.

MA White

Ma White är en ljusbeige kompositsten med oregelbundna grå och bruna fläckar och prickar på jämnt gräddvita bakgrund.

Lavic Black är kvartskomposit med svartgrå fläckar på svart bakgrund som från håll verkar ha en jämnmörk ton, men vid en närmare titt framträder ett spännande mönster som döljer perfekt fläckar av vattenstänk.

 

Se gärna även våra andra material och hitta en bänkskiva till ditt kök eller badrum, som är både vacker och hållbar! Ange måtten på din önskade stenskiva i vår priskalkylator och du får en ungefärlig offert inom några minuter!

Kompositsten

Vilken färg och mönster bör du välja till bänkskivan?