Caesarstone -20%
Läs mer
Hur bestäms priset på en bänkskiva?

Hur bestäms priset på en bänkskiva?

Priset på en bänkskiva kan beräknas på bara några minuter!

Varje bänkskiva av sten är skräddarsydd med tanke på dina behov och önskemål. När du väljer lämplig stenyta är det värt att överväga inredningen av ditt kök, din livsstil och vanor, familjemedlemmar (särskilt de små), storleken på ditt kök etc.
Alla dessa val påverkar också priset på bänkskivan – varje liten sak är viktig och det är alltid lämpligt att överväga vad du behöver och i vilken form.

 

Termer som hörnradius, kranhåldiameter eller T-profil betyder inte mycket för de flesta; de kan dock skapa förvirring. Vi har försökt undvika att använda dessa termer och har gjort Grantop-bänkskalkylatorn så enkel och lätt att använda som möjligt. Så enkelt att det är förståeligt för alla och kräver inte att användarna har speciell kunskap. Det är sant att ett exakt pris beräknad för att inkludera varje detalj inte alltid är möjligt att beräkna; men du kommer definitivt att få en ganska bra uppfattning om kostnaderna för att piffa upp ditt hem och våra specialister är alltid tillgängliga för ytterligare förtydliganden.

Noble Supreme White komposit

 

Se våra material!

För snabbhet, enkelhet och tydlighet listar prisberäknaren de mest populära stentyperna, men inte alla möjliga stenmaterial (listan över alternativ som är tillgängliga för beställningen är verkligen väldigt lång). För stänkskydd måste man fylla i endast måtter, det behövs inte att notera antal eller placering för eluttag. Senare finns det möjlighet att lägga till information om avrinningsräfflor och om det behövs avrundade ytterkanter till bänkskivor.

Endast de fyra mest populära alternativen för behandling av synliga framkanter finns på listan över alternativ; men det finns ett antal alternativ för att forma bänkskivans kanter. Varje kund har ett unikt hem precis som varje stenmönster är ett unikt konstverk. Av denna anledning uppmuntrar vi dig att alltid fråga om du inte hittar det du söker efter på vår hemsida.

Det finns tusentals olika kombinationer och lösningar för kök

De positiva och negativa aspekterna av granit-, marmor- och kompositsten, diskbänkens installationsalternativ, bänkskivornas finish, val av kranar och annan information finns på vår blogg.

Till exempel, om en familj har lekfulla barn, är det väldigt viktigt att runda stenbänkskivorna. Om en diskbänk är fastsatt nedanför eller ovanpå en bänkskiva nära ett köksfönster som öppnar inåt, är det lämpligt att välja en kran som drar in i bänkskivan eller lätt kan avlägsnas.

Alla dessa små detaljer och alternativ påverkar priset på bänkskivan, men låt den slutliga beräkningen göras när du har bestämt vad du vill!

Läs om stensorter, mönster och färger, se en längre artikel om konststenarnas (kvarts och terrazzo) likheter och olikheter.

 

Viscount White granit bänkskiva

För enkelheten finns det inte för mycket information att mata in och det finns inte många alternativ för att beräkna priset. Måtten och alternativen har delats in i steg:

– Det första steget är att välja bänkskivans material och tjocklek.

– Nästa, välj formen på ditt kök, sätt in måtten på ytplattorna, välj efterbehandlingsteknik för framkanten och längden på framkanten (Obs! Måtten anges i millimeter!).

– I det tredje steget kan du välja diskbänk och kran, samt bestämma antalet öppningar som krävs för spishällen och installationsmetoden. Om du väljer din diskbänk och kran från vår katalog kan du vara säker på att Blanco-produkter passar bänkskivorna som tillverkas på vår fabrik perfekt. Om du däremot hittar en trevlig diskbänk och kran på annat håll, kommer det inte att vara ett problem – du behöver bara berätta vilka extra tillbehör du har valt, så vi vet exakt vilka mått som gäller för hålen och spåren som kommer att klippas in i bänkskivan, liksom installationsmetoden för köksapparaterna.

Diskhoar och diskbänkar

– I det fjärde steget kommer du att kunna välja sten till stänkskyddet och mata in måtten. Du kan lägga till längder av stänksskydd stenar som har samma höjdmätning; slutpriset ändras inte.

– I avsnittet ytterligare information kan du välja vilken region du befinner dig i – din plats bestämmer installations- och transportpriset.

– Nu fattas bara att ange din kontaktinformation! Efter att du tryckt på knappen “calculate and send query” får du en ungefärlig beräkning via e-post. Detta är baserat på den information du angett! Du är inte skyldig att beställa produkten efter att ha fått beräkningen. Om du vill kan du lägga till ritningar eller bilder, men de är inte nödvändiga.

– Bara några minuter efter att vi har fått frågan kommer du att veta priset på din dröm bänkskiva i sten – en kvalitet och långvarig bänkskiva som är utformad uteslutande för ditt hem. Ju mer specifik information du anger, ju mer exakt priset kommer att vara.

– Inom två arbetsdagar kommer en hjälpsam Grantop-specialist att kontakta dig. Om du har klargörande frågor om beräkningen eller vill veta mer om alla möjligheter, tveka inte att fråga!

Detta samråd hjälper dig att köpa en vacker och praktisk granit-, marmor- eller kvartsbänkskiva och är helt gratis. Och om priset är rätt tar det bara två veckor från måtning till installationen av din nya bänkskiva.

OBS! Beroende på de slutliga måtten och dina val kan slutpriset variera från prisberäkarens beräkning.

Steel Grey granit bänkskiva
Starlight Black kompositsten
Crystal Sahara komposit bänkskiva
Noble Supreme White köksbänk

Tips om hur du skapar ett kök som uppfyller dina behov och tjänar dig väl under många år framöver

Stenyta som håller i årtionden

Diskhoar och köksblandare från Blanco

Stenskivans livslängd och utseende beror på materialvalet

Hjälp för att välja rätt bänkskiva till köket

Räkna ut pris!