Utvalda material -50%
Läs mer
Granit

Granit

Granit är en naturlig sten som bildades för flera miljoner år sedan och utmärker sig genom sin skönhet, styrka och hållbarhet.
Bänkskivor i granit kommer inte bli slitna och tål höga temperaturer. Varje bänkskiva är unik eftersom det är omöjligt att få två ytor med samma mönster. Mönstret beror på vilken typ av sten det är och det kan vara liknande, men inte samma. Granit är för hushåll som uppskattar något unikt och långvarig skönhet!

Nero Assoluto är en nästan helt svart granit från Zimbabwe, traditionell men samtidigt modern. Det är en stark och tjock sten med lägre porositet än många andra typer av granit.

Bänkskivor i Nero Assoluto är jämnt färgade och mönstrade, vilket gör dem perfekta för moderna minimalistiska lösningar med mjuka linjer. Nero Assoluto är en av de mest populära typerna av granit.

Du kan skapa häpnadsväckande kontraster med hjälp av skåpluckor i valfri färg. Den fungerar bäst med vitt, rött och mjuka toner. Genom att till exempel använda köksutrustning och verktyg i rostfritt stål på din svarta bänkskiva, får du ett effektfullt modernt kök. Du behöver inte oroa dig för matchande färger – graniten Nero Assoluto är perfekt till allt.

Den Norska graniten Blue Pearl ger riktigt vackra bänkskivor med grå och blå huvudfärger samt några svarta inslag. Mängden svarta inslag gör att ytan ser antingen ljusare eller mörkare ut.

Bänkskivorna i Blue Pearl har stänk stora som en fingernagel, vilket återspeglar alla andra toner. De grå tonerna gör att materialet passar perfekt tillsammans med rostfria köksmaskiner, diskhoar och blandare.

Nero Africa (även känd som Impala Black) är en sydafrikansk granit med lätt kornighet. Mönstret består av tätt blandade vita, svarta och grå toner. Den passar bra som bänkskiva för de som vill använda mörk sten men med ett livligare mönster än en helt svart sten. Granit kännetecknas av god hållbarhet och låg absorptionsförmåga, kantstötta partier och fläckar är mindre märkbara.

Galaxy Star är en klassisk och populär förstklassig granit med djup svart bakgrund och koppar-bronskristaller. Denna lyxiga blanka sten för Vintergatan rätt in i ditt hem och ser underbar ut under spotlights. Denna typ av granit är stark och motståndskraftig och har ett relativt jämnt mönster och bakgrund.

Stenbrotten där Galaxy Star utvinns ligger i närheten en by i en region i Andhra Pradesh i Indien och uttömmer långsamt sina stenreserver. Även om kvaliteten på graniten fortfarande är bra, är kristallernas placering inte helt jämn vilket innebär att vi inte kan garantera ett jämnt mönster.

Den blanka graniten med kopparstänk gör bänkskivor av Galaxy Star till en iögonfallande syn och de passar perfekt tillsammans med moderna guld- eller silverfärgade köksmaskiner.

Steel Grey är en medelljus indisk granit, inte för mörk eller för ljus, som passar perfekt till den som söker kontrast med gräddvita köksskåp eller ljusa träskåp, men ändå inte vill använda en svart sten.

Kristaller av varierande storlek och glimmer ger Steel Grey livlighet och djup. Neutraliteten hos de olika gråa nyanserna kompletterar nästan varje färgkombination, vilket gör det lätt att förändra ditt kök genom att kanske bara byta ut några färgstarka detaljer.

Fingeravtryck och fläckar syns inte lika mycket på bänkskivor i Steel Grey som på helt svart granit och bänkskivornas skärlinjer är mindre märkbara än för granit med mer randiga mönster.

Emerald Pearl, även känd som Labrador Scuro, är en mörkgrön granit från Norge som skapar en märklig lek med färger när ljuset reflekteras på dess yta. Underbar mörkt grön-svart sten med fingertoppsstora stänk i allt från grön-guld till påfågelblå. De exotiska färgskimrande kristallerna är fantastiska tillsammans med lyxig inredning och design, vilket gör Emerald Pearl lämplig i kök, badrum och sovrum. Tack vare storleken på stänken syns inte fingeravtryck eller andra fläckar.

Livligheten hos granit i Emerald Pearl får varje rum att glittra och även de tråkigaste skåpluckorna blir en del av en betydande kombination.

Viscount White är ljusbottnad indisk granit med mörkt svallande mönster.

Star Gate är en svart eller svartgrå sydafrikansk granit med silverfärgade kristaller.

Blue In The Night är mörk, dock inte helsvart afrikansk granit med blått skimrande fläckar i mönsterbilden.

Verde Savana är grön brasiliansk granit med sprudlande mönster.

Antique Brown är brun (nästintill svart) afrikansk granit med både mörka och lätt silverfärgade fläckar i mönstret.

Bohus Grey är gråbrun kornig granit från Sverige.

Bianco Sardo är vit italiensk granit med framträdande lätt gråmelerat mönster.

Giallo Veneziano är brasiliansk granit med medelhög kornighet och intensiva färger i ockra och beige som accentueras av små grå-svarta stänk. Detta var den mest populära gula graniten innan kompositstenarna kom. Medan ytor i kompositsten är ganska enhetliga, är stenskivor av Giallo Veneziano mer livliga och varma.

Labrador Antique är exklusiv och unik norsk granit som utmärks av blå och purpurfärgade kristaller på brun bakgrund.

Balmoral Red är svart-och-röd granit från Finland med medelhög kornighet. Den används ofta till att bygga fasader, men passar också perfekt till arbetsskivor i kök eller badrum.

Graniten Baltic Brown har ett tydligt mönster, stora stenkristaller bildar ”blommor” på ytan. Huvudfärgen är brun, allt från lattebrun till mörk chokladbrun och rostbrun, inneslutet i svarta stänk som skapar cirkulära mönster. Ytterkanterna på cirklarna kan vara gräddvita eller till och med gröna eller grå.

Bänkskivorna i Baltic Brown är perfekta för hus på landet med sina mjuka toner och naturliga träfinish, men de passar även perfekt i ett modernt kök med blanka skåpluckor. Det naturliga mönstret hos Baltic Brown ger liv till ett kök med skåpluckor i latte- eller cappuccinoton.

Bänkskivor i graniten Tan Brown har svart bakgrund samt grå och rödbruna kristaller. De grå kristallerna är genomskinliga och ger bänkskivan ett tredimensionellt utseende. De rödbruna ”blommorna” är elliptiska och skapar ett starkt mönster på en rik bakgrund.

Tan Brown kännetecknas av sin speciella livlighet som kommer ge ditt kök glamour och elegans.

Granitskivor i Tan Brown fungerar bra tillsammans elfenbensvita, beigefärgade eller gräddvita skåpluckor men passar också bra till moderna blanka, matt lattefärgade eller cappuccinofärgade skåpluckor. Granit är ett naturligt material och det fungerar bra med andra naturliga material, så det kan även matchas med träluckor. Det är ett intressant mönster som ger liv till stora kök där enfärgad granit skulle se tråkigt ut.

Verde Bahia, även känd som Ubatuba, är en intensiv mörkgrön brasiliansk granit med medelhög kornighet och ljusare gröna, ibland nästan gula, linjer. Det är den perfekta bänkskivan för den som söker något mörkt och unikt.

Black Pearl är en indisk granit med guld- och silverfärgade samt flerfärgade prickar på en jämn svart bakgrund.

Colonial Ivory är granit som bryts i Indien. Det är en grå sten med något kornigt mönster, som ju är kännetecknande för just granit, men den innehåller även en del mörkare och ljusare linjer. Den passar perfekt som bänkskiva i både kök och badrum, men även som spiselkrans och fönsterbänk.

Colonial White är granit som bryts i Indien. Det är en grå sten med något kornigt mönster, som ju är kännetecknande för just granit. Den passar perfekt som bänkskiva i både kök och badrum, men även som spiselkrans och fönsterbänk.

Cambrian Black är en nästan svart granit från Nordamerika (Kanada), traditionell men samtidigt modern.

Grigio Aveiro granite

Grigio Aveiro är en grå prickig granit från Portugal. På grund av ett typiskt jämnt kornigt och för graniten karaktäristiskt mönster kommer uppkomna fläckar vid ett mera slarvigt handhavande inte att synas mot den grå bakgrunden, men materialet kommer säkerligen att överträffas av mörk granit när det gäller styrka och säkerhet mot nedsmutsning.

Virginia Black är granit med framträdande kristaller på mörk bakgrund. Den pietetsfullt mörka bänkskivan livas upp av glimrande prickar och mörka spegelbitar.

Cosmic Black är svart brasiliansk granit med svart bakgrund, vita linjer och brunröda fläckar.

Black Forest (känd även som Lava Vecchia och Silver Paradiso) är en granit från Brasilien med en mörk fond, som pryds av vita och gråtonade linjer och vågor. Den djupsvarta, glasartat obsidianfärgade stenen är mycket motståndskraftig och är särskilt stilig som polerad, men finns självfallet även som läder/borstad eller matt/slipad ytfinish.

Jurassic Grey är en mörkgrå brasiliansk granit av vulkaniskt ursprung, vars klart korniga fond genomkorsas av ljusare, nästan vita linjer. All skönhet hos detta intensiva och kraftfulla mönster framträder i större ytor, varför Jurassic Grey passar utmärkt som bänkskiva, som stänkskydd eller även på en köksö.

Marinace Black är en granit från Brasilien som innehåller svarta, vita och grå stenar, bildade genom förstening av flodbäddar.

Brown Silk är en kvartsit med en skiktad struktur som påminner om ett trämönster. Effekten kompletteras av mineraler som har bildat kvistliknande cirklar mellan linjerna.

Double-Brown

Double Brown är en beigeaktig kvartsit från Brasilien med ett intressant, stundom litet marmorliknande mönster. Stenens kristalliniska struktur påminner å andra sidan snarare om granit. Dess hårdhet i Mohs skala kan jämföras med kvartssten (7, marmor 2-3, granit 5-6).

Se våra material!

Fråga efter material som inte finns listade här!

3 berömda granitsorter från Norge

De tre ljusaste representanterna bland djupsvart granit

Uteköket, trädgårdens pärla, där man kan njuta av sommardagarna

Bianco Sardo granit – även barnfamiljens hem kan var mycket tjusigt

Ett enhetligt kök med Blue Pearl-granit

Viscount White-granit i ett traditionellt och modernt hörnkök

Galaxy Star granit i kök med öppen planlösning

Gratis fönsterbänkar vid beställning av en ny köksbänkskiva!

Vilka är fördelarna med stenbänkskivor framför andra bänkskivor?

En fördel med sten är ett brett val av mönster och färger, vilket ger inredningsarkitekten stor frihet. Sten passar ju överallt – enkelt sagt kan marmor användas i ett palats och kalksten eller granit i en trästuga eller jaktstuga. Bänkskivor i granit är starka, repständiga och har god temperaturbeständighet. Kvartssten är ett material med extremt låg porositet vars vätskeabsorptionskoefficient ligger på 0, vilket innebär att smuts kan inte tränga in i stenen.

Hur lång är leveranstiden för bänkskivor?

Snabb mätning och produktion av bänkskivor är ett av våra huvudsakliga mål och vanligtvis är tiden mellan orderbekräftelsen och installationen bara två veckor. Specialbeställningar kan ta lite längre tid.

Räkna ut pris!