Utvalda material -50%
Läs mer
Diskhoar och köksblandare från Blanco återspeglar perfektion i detaljerna

Diskhoar och köksblandare från Blanco återspeglar perfektion i detaljerna

Vatten är viktigt för alla levande organismer och människokroppen består av cirka två tredjedelar vatten. Vatten är också viktigt i köket, inte bara för mat och dryck, utan också för matlagning så som att skölja frukt, grönsaker, sallader och att diska.

Det hävdas att när man ser till hur människor rör sig i köket så upptar matlagning och användning av spisen enbart 25% av tiden. Interiörarkitekter och modellerare av ergonomiska livsmiljöer har funnit att 60% av tiden tillbringar en matvän i den så kallade våtzonen, alltså vid diskbänken, och cirka 15% av återstående tid går till andra aktiviteter. Man kan alltså säga att valet av bänkskiva, diskho och blandare, deras plats och planeringen av arbetsytan i köket inte på något sätt är ett hastigt beslut utan snarare ett kritiskt sådant som kan göra vistelsen och arbetet i köket praktiskt och roligt.

En komplett lösning designad med användarvänlighet och funktionalitet i åtanke

Arbetstriangeln som sammanbinder diskbänk, kylskåp och spis bör finnas med i varje köksplanering. Vanligtvis placerar man inte kylskåp och spis bredvid varandra, men man ser till att det finns en diskho nära spisen. Om det finns ett kylskåp mitt emot diskhon eller om diskhon placeras i en köksö mellan spis och kylskåp, finns allt på plats nära varandra samtidigt som man undviker onödig energiförbrukning. Diskmaskinen passar också mycket bra nära diskhon och placerar man den där håller man nere kostnaden för VVS-installationen.

Välj rätt diskho!

Valet av diskho beror till stor del av storleken på köksmöblerna och användarens livsstil. Oavsett om du behöver en diskho med en liten och rund ho för att skölja en sallad, eller en bred diskho med två hoar så har Blanco alla alternativ i sitt produktutbud. Vitvaror av hög kvalitet i rostfritt stål (bl.a. Durinox med matt ytfinish) samt keramiska och patenterade konstgjorda granitdiskhoar finns tillgängliga. Över eller undermonterad diskho är en viktig fråga när man väljer modell, diskhoar tillverkade av stenliknande material (Silgranite) finns i många olika färger och kan installeras både ovanför och under arbetsytan. Vill du ha din diskho infälld i bänkskivan, nedmonterad eller infälld i botten – allt är möjligt!

Gör matlagningen enkel och rolig!

De perfekta tillbehören till diskbänken hjälper till att göra arbetet i köket effektivt och bekvämt. Skärbrädor och skålar, silar, tallriksställ, grytunderlägg och skenor speciellt anpassade för varje modell är gjorda efter diskhons storlek, material och form. Om du redan i planeringsfasen väljer ett lämpligt system för avfallssortering och tillbehör kan du vara säker på att resultatet blir komplett och vackert!

Många diskhoar från Blanco har en diskhopropp som kan användas som sil för att förhindra att matrester tar sig ned i avloppet eller så kan den vridas för att låta vattnet stå kvar i diskhon. Detta så kallade InFino avloppssystem har utformats med tanke på renhet och tillförlitlighet. Den enkla och eleganta designen döljer kanske ännu mer än det verkar vid första anblicken, nämligen en beprövad teknisk lösning med så få springor och hörn som möjligt, vilket hjälper till att förhindra ansamling av matrester.

En genomtänkt produktutveckling och perfektionism återspeglas också i utformningen av diskhoar. Låt oss ta som exempel den innovativa Etagon serien som har en extra kant i diskhon så du kan skapa ytterligare en arbetsnivå. Med hjälp av de två medföljande funktionsskenorna som läggs på den extra kanten kan ytterligare en arbetsnivå skapas där till exempel en skål eller ett durkslag kan ställas. Om innehållet från skärbrädan kan skjutas direkt ned i stekpannan i nivå från diskhon så går det mycket snabbare, enklare och smidigare att städa och laga mat!

Blanco Etagon 500 U Silgranit

Blanco Silgranit PuraDur diskhoar finns i olika färger, liksom keramiska PuraPlus diskhoar. Betonggrå och mattsvart har tillkommit bland de moderna färgerna, medan det tidigare Silgranit färgsortimentet endast innehåller antracit, kaffebrunt, stengrått, tryffel, muskot, aluminiumoxid, jasmin, pärlgrått och vitt. Även om färgen champagne inte längre tillverkas, kan den finnas tillgänglig för vissa diskhomodeller och storlekar.

Det patenterade materialet Silgranit PuraDur är:

  • Hygieniskt och lätt att rengöra
  • Slag och reptåligt
  • Värme och syrabeständigt
  • Livsmedelssäkert
  • Blekbeständigt och med en behagligt stenig yta

Smakerna förändras hela tiden och samma färger är inte alltid aktuella. Således är lagret av populära produkter större och leveranstiden för dessa är kortare än mer ovanliga modeller och färgkombinationer. Om du vill vara säker på att leveranstiden för diskhon inte försenar ditt köksprojekt, hör med vår hjälpsamma personal om tillgängligheten för den diskho som just du vill ha.

Nyhet – Blanco Subline 500 U Black Edition!

Diskhoar och diskbänkar

TOP 10 år 2021

Subline 500 U (Black Edition)
Andano 700 U
Subline 700 U Level (White)
Andano 500 U
Claron 500 U
Etagon 500 U Silgranit (Alu-metallic)
Etagon 700 U Silgranit (Coffee)
Zerox 500 IF 
Zerox 340/180 U
Claron 700 IF Durinox 

Räkna ut pris!