Caesarstone -20%
Läs mer
Vilken färg och mönster bör du välja till bänkskivan?

Vilken färg och mönster bör du välja till bänkskivan?

Här nedan följer några rekommendationer

Det finns många olika material, och det kan vara enklare att välja ut en sten om man i första hand inte tänker på vilken typ av sten det är. Börja med valet av färg och mönster istället!

Noble Carrara kompositsten badrum
  • Ljusa och vita stenar med naturstens mönster

Vit marmor och ljusa kompositstenar som efterliknar naturligt sten är ett säkert och tidlöst val. Den passar utmärkt i såväl traditionella kök (till exempel till köket med helträdsdörrar) som i moderna kök. Ett mjukt och flytande mönster säkerställer att resultatet inte är för enformigt eller så sterilt som i läkarmottagningen. Du behöver inte heller vara rädd för att bänkskivan kommer att dominera i köket.  Ljusa och vita bakgrundsfärger lämnar ett rent och magnifikt intryck och man upplever att rummet är större som det egentligen är.

Några av de mest populära exemplen på det här alternativet:
Bianco Carrara C vit marmor
Noble Areti Bianco kompositsten
Noble Olympos Mist kompositsten

Crystal Absolute White köksbänkskiva
  • Rena vita eller monokroma ljusa ytor

Finmönstrad sten med kornig struktur eller monokroma ljusa kompositstenar är också ett mycket bra val med fokus på användarvänlighet. Fläckar på arbetsytan kan lätt avlägsnas (kompositstenens vattenabsorptionskoefficient är 0) eller är inte så iögonfallande. Vid ett enhetligt mönster är fogarna mellan delar av bänkskivorna knappt märkbara och du kan också vara mer lekfull i inredningen med möbler, använda olika färgalternativ, färgglada inredningsdetaljer eller iögonfallande köksapparater.

Denna yta fungerar också snyggt i ultramoderna kök – till exempel är det vita ytans harmoni, med snövita möbler, vita fönsterramar eller armatur uppenbart. Om man önskar kan man också balansera det vita med en svart spis, med en mörk golvkontrast eller med lekfullt färgglad köksporslin.

Våra kunders favorit material:
Brilliant White kompositsten
Crystal Diamond kompositsten
Crystal Absolute White kompositsten

Jura Grey kalksten
  • Kalkstenar och stenar med ett karakteristiskt eller intensivt mönster

Vissa granit- och marmorstrukturer, liksom kalkstenar, kan ha en mycket präglad och minnesvärd yta. Ofta används de i kombination med enfärgad köksmöbel. Om väggarna i köket eller badrummet är neutrala, kommer stenens naturliga skönhet och mönster vara mest framträdande.

De mest populära mönstrade stenar är:
Viscount White granit
Jura Grey kalksten

Emerad Pearl granit bänkskiva

Hemmet i mörka toner kan upplevas som solid och högtidlig, å andra sidan finns det mycket goda skäl att välja denna arbetsyta. Mörka granitsorter är mycket slitstarka och därför perfekt för användning i köket. De som inte gillar enfärgad mörk granit kan välja en mörk marmor med vita inslag, där ljuslinjen bidrar till att balansera den svarta tonens ensidighet. Du behöver inte oroa dig att det mörka köket kommer att upplevas dystert – det gör det inte, dessutom kan du alltid använda kontraster – den polerade svarta arbetsytan kontrasterar mycket vackert mot vita dörrar. Och om du väljer en sten av särskilt stark karaktär som Emerald Pearl eller Black Galaxy Star, kan du vara säker på att du aldrig kommer att bli uttråkad!

Mörka stenar som man har gillat genom tiderna:
Black Galaxy Star granit
Emerald Pearl granit
Black Pearl granit
Nero Assoluto granit
Nero Marquina svart marmor
Steel Grey granit

Noble Concrete Grey stenbänkskiva
  • Gråaktiga och beige stenar

Grå och beige är väldigt neutrala färger som inte drar alldeles för stor uppmärksamhet. Den här typen av arbetsyta är väldigt praktisk att ha eftersom det passar utmärkt ihop både med rostfritt stål och aluminium, med svart, vit och andra färger. Grå betong är en av de senaste trenderna – intrycket av att vara ren och lugn men inte alltför mörk eller högtidlig.

Mest populära alternativ:
Blue Pearl granit
Noble Concrete Grey kompositsten
Taurus kompositsten
Harmonia Dolomites kompositsten

Verde Guatemala marmorskiva
  • Iögonfallande och färgglada arbetsytor

Arbetsytan är ibland inte bara en praktisk yta för att laga mat på. Det kan också vara ett centralt element i köket och ett underbart föremål att betrakta. Om den vita marmorn – eller mörka graniten inte räcker, kan lösningen vara grön marmor eller granit, vilka båda är mycket dekorativa. Även kompositstenen erbjuder obegränsade möjligheter för inredning – kvarts finns i toner som inte finns i naturen.

En röd, grön eller gulaktig ö av ljus som ligger i mitten av ditt hem – varsågod, alla dessa färger är tillgängliga!

Attraktiva material:
Verde Guatemala grön marmor
Verde Savana grön granit
Starlight Ruby kvartssten

Naturligtvis har vi presenterat endast några få stenar från vårt sortiment. Om du önskar att ha ett erbjudande till bänkskivan i sten, som är skräddarsydd enligt dina önskemål, var god och ange dina uppgifter i priskalkylatorn på våran hemsida eller kontakta oss via e-mail!

Se våra material!

Inredare rekommenderar: 6 smarta sätt att använda sten för att försköna hemmet

Svart eller vit marmor? Eller varför inte grön?

Svart marmor – lyxig pärla i ett trivsamt hem

Vilka färger bör du välja till ditt kök?

Jura Grey kalksten (Bilder: Ekenstam @amelieec_)