Caesarstone -20%
Läs mer
Inredare rekommenderar: 6 smarta sätt att använda sten för att försköna hemmet

Inredare rekommenderar: 6 smarta sätt att använda sten för att försköna hemmet

Man vänder sig ofta till inredningsformgivare med uppdraget att huvudsakligen använda sten till kökets arbetsytor. Det finns ju flera smarta sätt som hemmets ägare kanske inte alltid kommer på – då kan designern föreslå hur man med hjälp av natursten kan skapa en tidlös interiör.

Om man som en gemensam linje i hemmet använder sten, för detta boende till en total enhetlighet och kvalitetsmaterialet förvandlar hemmet till lyxighet.

Bianco Carrara C

En naturstensyta kan man använda i varje möbel

Om man i köket har en arbetsyta av sten som fångar blicken, vill enligt vad designern säger, uppdragsgivarna ofta undersöka om det inte kan vara möjligt att ha natursten på ännu fler ställen. Det är vanligt att man vill ha ytor av natursten i badrummet och detta är ett vackert och praktiskt val i ett hygienutrymme.

Men natursten kan platsa även i andra rum. Egentligen passar den för att förbättra närapå varje möbel. Exempelvis i sovrummet passar en arbetsyta av sten bra för att bekläda nattduksbord och det ger möblerna ett alldeles enastående uttryck. Vardagsrummet kan man pryda med en TV-ställning av marmor eller av granit. Likaledes ger en fönsterbänk eller en blomsterställning liv åt rummet.

Se våra material!
Viscount White

Hyllor av sten förskönar väggar

Sten är ett alldeles utmärkt material att använda till hyllor. Det är fråga om ett mycket funktionellt val och samtidigt är den lätt att underhålla och rengöra.

Men nog pläderar designers för att öppna hyllor inte skall belamras med saker. Enbart några smakfulla prylar som ur familjens synpunkt är minnessaker och även fotografier av kära personer skulle pryda hemmet och ge personlig touche åt rumssambandet.

Öppna hyllor ger ett rent och minimalistiskt intryck, samtidigt som vi i dörrförsedda skåp samlar damm med onödiga prylar, som kanske inte används.

Accessoarer som vardagslyx

Natursten är inte bara ett praktiskt material utan även mycket dekorativt. Brickor och statyetter av sten ger interiören vardaglig lyx. Varför inte servera kaffe från en bricka av sten – detta ger det vardagliga kaffedrickandet en festligare prägel?

Det är mycket praktiskt att ha en bricka av samma material som arbetsytan i köket för att servera olja, soja eller en kvarn för vardagskryddor.

Golv som i ett kungligt slott

Om man känner för att använda natursten i större utsträckning, går inget upp mot ett stengolv och detta ger en särdeles kunglig prägel. Dessutom är stengolv praktiska och lättskötta och de håller hela livet ut.

Öppen spis av sten som hemmets prydnad

Öppna spisar av marmor eller granit har varit ett populärt val i forna tider.

Naturstenen är värmetålig och detta gör att den är ett mycket säkert material för öppna spisar. Eftersom fläckar av sot är oundvikliga vid öppna spisar, är polerad sten bra, för den är lättstädad så att spisen ser ut som ny.

Sten till uterummet

Att använda sten är inte förbehållet interiören. Ytor av natursten kan man använda även utomhus och förena inomhus- och utomhusutrymmena till en enhet. Till exempel trädgårdsbord med granitskiva motstår utmärkt ombytlig väderlek i många år och erbjuder ögonfröjd med att blänka i solen.

Grigio Carnico
Marinace Black

Det klassiska blir aldrig urmodigt

Det är obegränsat med valmöjligheter när det gäller naturstenens färgtoner. En av de djärvare och stiligare är säkerligen marmorn Verde Guatemala med grön bakgrund och svart mönster. Eller varför inte välja en alldeles snövit marmor, en nattsvart granit eller också ett vågigt naturstensmönster?

Men inredarna påminner oss hela tiden om att eftersom stenen är ett motståndskraftigt material som man inte byter ut så ofta, bör det allmänna intrycket vara genomtänkt och färgtonerna valda med omsorg. Senare kan man leka med väggarnas färg och med gardiner om man behöver ändra och komplettera interiören.

Noble Ivory White

Undersök möjligheter, studera valet av produkter, räkna på priset för ytan och skicka dina frågor genom kontaktformuläret eller i dialogrutan på hemsidan (chaten).

Svart eller vit marmor? Eller varför inte grön?

Svart marmor – lyxig pärla i ett trivsamt hem

Vilken färg och mönster bör du välja till bänkskivan?

Vilka färger bör du välja till ditt kök?

Lyxig återanvändning