Caesarstone -20%
Läs mer
En vacker marmorspis är hemmets hjärta

En vacker marmorspis är hemmets hjärta

Det sägs ofta att köket är hemmets hjärta. De som har en öppen spis hemma vågar påstå motsatsen – hemmets hjärta är den öppna spisen. Det finns inget bättre än att samla familjen runt den öppna spisen en kall vinterdag eller kanske en molnig sommarkväll för att njuta av värmen från den sprakande elden. Sedan tidens begynnelse har människor samlats runt elden om kvällen för att värma sig och berätta historier.

En marmorspis för generationer framåt

I vårt nordiska klimat har eldstaden en viktig roll i hemmet. Livet hade inte varit njutbart i ett fuktigt och kallt rum. Urvalet av eldstäder är stort och spännande och nya lösningar tillkommer på marknaden. Trots att nya effektiva värmelösningar finns att tillgå så kan de inte jämföras med värmen och mysigheten från en öppen spis. Ser man tillbaka i historien föredrog man under den viktorianska eran eldstäder uppförda i marmor eller granit, eldstäder som byggdes av generationer. Än idag är marmor ett material som värderas högt för dess hållbarhet och klassiska utseende. Om du vill ha en öppen spis som pryder ditt hem för resten av ditt liv, och som kan testamenteras till dina barnbarn, är marmor det rätta valet.

Se våra material!
Grigio Carnico marmor

Lätt att underhålla – säkert att använda

En av orsakerna till att välja marmor som material till eldstaden är dess naturliga värmebeständighet, samtidigt är polerad marmor och granit lätt att underhålla. Användare av öppna spisar känner väl till hur irriterande fläckar kan uppstå på spisen över tid. Fläckar har svårt att få fäste på polerad sten, granit och marmor och de kan lätt rengöras med en fuktig trasa. Granit och marmor är ett utmärkt och praktiskt material för konstruktion av eldstäder då stenen är helt eldfast och säker att använda runt spisen hemma.

Star Gate granit
Viscount White granit

En tidlös klassiker

Det sägs att mode kommer och går, men klassiska lösningar alltid består. Detta gäller även stenspisar. Granit och marmor är som den “lilla svarta klänningen” av eldstäder som aldrig går ur modet. Detta material har bevisat sig genom åren och stenens popularitet har inte minskat utan tvärtom ökat. Ett brett färgsortiment ger dig möjlighet att designa unika och spännande lösningar som aldrig blir tråkiga.

Emerald Pearl granit

Rätt val för alla hem

Genom att välja en marmor- eller granitspis får du ett unikt designelement som ingen annan har. De unika mönstren av marmor eller granit sätter inga gränser för din fantasi. Elegant mörk granit eller svart marmor passar perfekt in i en modern interiör och ger ett solitt intryck. Men om du vill ha något mer spännande, varför inte omge eldstadens kärna med till exempel Viscount White gråsvarta granitplattor? Eller välj en ljus vit Carrara, eller Calacatta marmor till spisen i hjärtat av ditt hem? Av alla de mönster som formats av naturen hittar den djärve heminredaren en uniklösning för just sitt hem, vare sig det är svart, vitt, elfenben, en av de beigare tonerna eller den djärva gröna Verde Savana och Verde Guatemala, som ger spisen ett särskilt kunglig framtoning.

Nero Assoluto granit

Från Granitop kan du beställa en unik öppen spis som pryder och skapar mervärde för ditt hem. En öppen spis täckt med marmor, granit eller kvartsten blir ett designelement som värmer familjen, gäster och är en fröjd för ögat. På vår hemsida kan du se många spännande mönster och nyanser i vårt materialutbud. Här hittar du en lämplig sten vare sig du är en klassisk stilbedömare eller söker en mer speciell lösning.

Kontakta Granitops specialister om du vill veta mer om de möjligheter vi erbjuder eller vill lägga en beställning.

Jura Grey
Noble Pietra Grey kvarts
Viscount White granit
Grigio Carnico

STENARNAS TOPPLISTA

Jura Grey
Bianco Carrara C
Mystery White
Noble Ivory White
Noble Concrete Grey
Nero Assoluto
Noble Carrara
Noble Supreme White
Steel Grey
Viscount White

Fönsterbänkar av marmor – ett blickfång i hemmet

Köksbänkskivor i Carraramarmor

Marmor

Svart eller vit marmor? Eller varför inte grön?

Svart marmor – lyxig pärla i ett trivsamt hem

Marmor – ett kungligt material

Det är fortfarande inne med marmorbänkskivor!

Bänkskivor i marmor – tidlös elegans