Utvalda material -50%
Läs mer
Bänkskivor i marmor – tidlös elegans

Bänkskivor i marmor – tidlös elegans

Marmor är ett populärt byggmaterial sedan urminnes tider! Under de senaste åren har köksbänkar i det globalt berömda materialet carraramarmorn varit de mest populära. Sedan flera decennier tillbaka är denna klassiska vita marmorn från Italien en lyxsymbol för det romerska riket och idag finns den tillgänglig för alla. Marmorytorna är alltid unika och ingen marmorskiva är den andra lik.

Svenskarnas favorit är – Bianco Carrara

Carrara“ är en region i Italien där marmorn bryts i bergen. Därefter sorteras marmorblocken efter utseende och kvalitet samt klyvs till stenplattor. Vi granskar personligen de sågade marmorplattorna för att säkerställa bästa kvalitet. Idag är marmor mycket populärt över hela världen och ofta överstiger efterfrågan utbudet. Det innebär att bänkskivstillverkarna själva försäkrar sig om att de får den bästa carraramarmorn. Den vanligaste kvalitetsklassen av carraramarmor är Bianco Carrara C/D. Vi vill enbart erbjuda den bästa kvaliteten och då finns bara marmor av högsta klass (även känd som Carrara C eller Carrara C Extra).

Marmor som material är något mjukare och mer känslig för fläckar än andra traditionella köksbänkar av naturmaterial, t.ex. granit. Ett lätt regelbundet underhåll gör att även bänkskivorna i marmor bibehåller en vacker yta i flera år. Det är viktigt med regelbunden impregnering av marmorytan och självklart impregnerar vi skivytorna första gången redan i fabriken innan de levereras. Ta reda på hur du kan kontrollera skivornas nuvarande skick!

Bänkskivor i marmor – hur man väljer?

Du kan även välja mellan olika slutbehandlingar för din marmorskiva – polerad eller slipad yta. Den polerade ytan blänker och den slipade ytan är matt. Nu för tiden är den slipade marmorytan populärast. Utöver utseendet har den även en praktisk fördel – syrliga ämnen som lätt kan orsaka fläckar på en glansig yta, märks inte på en matt yta.

Om du föredrar det mer praktiska, men ändå vill njuta av marmorns skönhet, kan du istället välja marmorlik konststen. Ett annat exempel kan vara en bänkskiva i marmor med ingjutet svart kompositmaterial – vi lovar dig att det ger en spännande kontrast i ditt kök. Det finns många fler alternativ att välja mellan!

Oavsett vilken lösning du än väljer så kan du vara helt säker på att en bänkskiva i marmor från Granitop gör ditt hem extra attraktivt och att du kan glädjas över möjligheten att dricka ditt morgonkaffe vid bänkskivan i många år framöver.

Se materialurvalet för bänkskivor, ange mått i kalkylatorn eller skriv till våra specialister!

Se våra material!

Marmor – ett kungligt material

Vita marmorns olika ansikten – varje bänkskiva i natursten är unik!