Caesarstone -20%
Läs mer
Vita marmorns olika ansikten – varje bänkskiva i natursten är unik!

Vita marmorns olika ansikten – varje bänkskiva i natursten är unik!

Vit marmor Bianco Carrara C kommer från stenbrotten runt staden Carrara i Italien. Där har man bryts marmor över 2000 år och än så länge ser man inga tecken på att tappa i popularitet. Snarare ser man en ökad efterfråga.

På Granitop strävar vi efter att alla kunder ska bli nöjda. Vi har noga utvalda samarbetspartner som garanterar hög kvalitét på våra marmorskivor. Urvalsarbetet och sorteringen börjar redan i gruvan. Traditioner och kunskap som lämnas över från generation till generation hjälper lokala specialister att se skillnaden mellan olika kvalitétsklasser och marmorsorter. Charmen med marmorskivor är att de är skapade av naturen själv och vi, människor kan inte påverka stenens färg eller de naturliga gråa ådringar. Vi kan endast tacka naturen för de unika mönster som varje marmorskiva har.

Våra stenmästare använder alla sina erfarenheter och kunskaper för att dina marmorskivor ska ha den finaste ytan. Vid större kök försöker vi använda sten av samma block för att ådringar och färgnyanser ska passa ihop och skarvar ska vara så omärkbara som möjligt. Men vi kan inte ändra mönster eller färg på naturliga marmorskivor. Samt är smaken lika olika som alla tillverkade marmorskivor. Vissa kunder föredrar starkare ådringar, andra önskar vitare bakgrundsfärg och mörkare mönster.

Vill man vara säker på färg och mönster, är det kanske förnuftigare att välja kvartskomposit istället. Mönster i kvartskompositskivor härmar marmors vackar ådringar men det tillverkade mönstret är nästan oförändrad.

Se våra material!

Vit marmor har vi alltid på lager och om möjligt försöker vi ta hänsyn till kundernas önskemål. Därför kan materialåtgång ibland vara större och en beställning enligt kundens exklusiv smak bli dyrare än den ursprungliga prisuppskattningen.

Den lyxiga känslan i köket skapar man lätt med hjälp av vita marmorskivor. Lägger man till andra iögonfallande designdetaljer som fina diskhoar, blandare eller tvålpumpar, får du ett personligt och unikt drömkök.

Diskhoar och diskbänkar

En av de viktigaste aspekterna med inredning är att rummen vi vistas eller bor i ska vara behagliga, bekväma och trygga. Ju ljusare är möbler, desto rymligare känsla. Ju renare och snyggare är hemmets hjärta, desto hemtrevligare blir hela hemmet.

Exempel på stenskivor i vit marmor Bianco Carrara C: slab-färgen kan variera från vitt till grått, ådringen och mönstret är aldrig identiska!

Räkna ut pris!

Köksbänkskivor i Carraramarmor

Marmor

Marmor – ett kungligt material

Det är fortfarande inne med marmorbänkskivor!