Utvalda material -50%
Läs mer
Fönsterbänkar av marmor – ett blickfång i hemmet

Fönsterbänkar av marmor – ett blickfång i hemmet

Många förknippar troligtvis marmor med anrika gamla hus, stora villor och 5-stjärniga lyxhotell. Platser där man ofta kan träffa på marmorgolv, breda trappor och massiva fönsterbänkar. I vanlig hemmiljö hittar man oftast material som laminat eller trä som är praktisk och enkelt, men några blickar fångar det sannerligen inte. Så varför inte införskaffa det storslagna och vackra materialet marmor till ditt hem?

Detaljerna räknas

Speciellt när vårens första solstrålar kikar in genom fönstret på vårkanten lägger man än mer märke till husets fönster. Bästa vyn genom fönstret är nog en vacker och iordningställd innergård och naturen som sakta vaknar upp från sin vinterdröm. Man borde också lägga märke till putsade fönster och en vacker fönsterbräda som är en mycket vanlig del av heminredningen, men som ofta glöms bort.

På fönsterbrädan kan man ställa en vas full med vackra vårblommor och videkvistar. Men glöm inte bort att fönsterbrädan i sig skulle kunna vara ett designelement och inte bara en enkel vit brädbit.

Fönsterbrädor av marmor – ett praktisk och lyxigt val

Fönsterbrädor av marmor ger en mycket lyxig känsla och de är vackra att se på, men det finns också praktiska skäl till varför marmor är att föredra som material. Alla som har fönsterbrädor av laminat eller trä är medvetna om att dem slits och behöver bytas ut med tiden och att de kräver underhåll för att se fina och fräscha ut. När laminat får vatten på sig sväller det översta lagret och släpper i kanterna. Trä, även behandlat trä, är ett mycket skörare material än sten.

Sten, bl.a. polerad marmor samt organiskt material kännetecknas att vara mycket tåligt. Varken sol eller vatten skadar en fönsterbräda i sten, så även om vatten skulle rinna ur en blomkruka så gör den ingen skada. Det finns heller inget vackrare än en marmorskiva som lyser i solen och visar upp sina vackra mönster, något man inte kan se sig mätt på.

Släpp in mer färg i ditt liv!

En av anledningarna till att marmor passar så bra till fönsterbänkar är dess spännande färgskala. En ljus fönsterbänk av vit Bianco Carrara marmor kan vara en blickfångare och ge rummet ett ståtlig karaktär. De som föredrar ljusare toner kan istället välja det randiga och livfullamönstrade Antartidet eller Breccia Sardat (Scorpion) som har en något gulare nyans. Att skymma dessa skönheter med gardiner vore synd. Svart marmor Nero Marquina och mörkgrå Grigio Carnico som fönsterbräda är ett mycket djärvt och modernt val och kan ge en mycket elegant känsla. Den mörkgröna skönheten Verde Guatemala är omöjlig att inte lägga märke till – den djupa gröna nyansen har en pigg och uppfriskande lyster som påminner om sommarens grönska.

Marmor är ett tacksamt material, det är både praktiskt och vackert och ger en personlighet i varje hem med sitt unika mönster.

Se våra material!

När man väljer marmor som arbetsyta stöter man på några svårigheter på grund av materialets egenskaper. I vardagen när man använder ytan för matlagning, då är det viktigt att undvika smuts och repor. När man väljer marmor som fönsterbänk kan man låta fantasin flöda och göra heminredningen intressantare. Eftersom en fönsterbräda normalt inte utsätts för någon större mekanisk påfrestning kan man med fördel välja marmor eller kalksten som de vackra material de är.

En kostnadseffektiv lösning för vardagslyx

Marmor har alltid förknippats med lyx och rikedom. Det har varit en symbol för de välbärgade. Det har varit byggmaterial för slott och tempel. Det är ju praktiskt taget omöjligt att täcka alla golv och väggar med marmor, men man kan ju ta in det vackra materialet i en mindre skala, t.ex. i fönsterbrädor, bord och serveringsvagnar m.m.

En marmorskiva kan användas som ostbricka, det ger en lyxig och storslagen känsla med viss slottselegans. Elegans som är prisvärd. När du planerar att skaffa fönsterbrädor, blomsterhyllor eller andra mindre detaljer av marmor till ditt hem, använd vår priskalkylator. Den hjälper dig välja ut rätt material, nyans och tjocklek och ger dig också ett uppskattat pris.

Köksbänkskivor i Carraramarmor

Marmor – ett kungligt material

Det är fortfarande inne med marmorbänkskivor!

Bänkskivor i marmor – tidlös elegans