Att beställa bänkskivor i högkvalité

Att beställa bänkskivor i högkvalité

Det är väldigt enkelt att beställa bänkskivor från Granitop, men för att resultatet ska bli av högsta kvalité är det ändå bra att tänka på följande råd.

Vi har i många år producerat stenskivor i granit, marmor och kompositsten och tack vare all erfarenhet har våra stenmästare blivit utan tvekan specialister i sitt område. Ibland kan kunden tycka att det vore bättre att beställa bänkskivan tidigt för att spara tid, kanske till och med innan möbleringen i köket är klart, och på det viset spara tid och pengar som installeringen och mätningen kan ta. Ibland kan det bli tvärtom : att det känns som en bra idé att göra alla förberedelser i förväg, så att när bänkskivan kommer kan man på en gång njuta av det mysiga och fina resultatet. Sanningen ligger någonstans  däremellan.

Varje person behöver inte kunna läsa ritningar eller veta alla detaljer kring installationen av diskho och blandare. Det räcker att våra experter kan det! ”Att mäta är att veta” säger ordspråket och det gäller speciellt bra för stenskivor. Därför hamnar första tipset just inom området “mäta och planera”. För oss är exakta mätningar så pass viktiga att vi erbjuder mätning helt gratis.

Att möta Granitops erfarna tekniker ger nytta på flera sätt. Först och främst, är det garanterat att resultatet blir av högsta kvalité: en arbetsyta i marmor, granit eller kvarts som passar perfekt till ditt hem, kök eller badrum, specialanpassad till platsen den installeras på.

För det andra är det viktigt att ha exakta mått och att räkna med kundens önskemål för en felfri ritning. Vi ordnar en digital modell med våra dataprogram och våra maskiner kan skära exakt, med en precision på 1/10 mm, men en slarvig centimeters avrundning i början av arbetsprocessen kan skapa en oönskad överraskning.

Vad gör du t.ex. om köksskåpet är bredare än spisen som ska integreras i det? Eller om hålet ska vara placerat 10cm höger, vänster, eller kanske exakt i mitten? Vart ska fläkten vara? Är djupet på diskhon anpassad utefter köksskåpen och blir den placerad så att den inte blockerar öppnandet av lådorna och skåpdörrarna? Hur blir väggarna när allt är klart: kaklade, målade eller av samma sten som bänken?

Det finns inga obetydliga funderingar. Allt är viktigt och nästan allt är också möjligt. Om det är viktigt för kunden att hela ytan ska vara av samma stenskiva då borde mätnings-specialisten besöka byggprojektet, om inte annat än för att fastställa möjligheten för att transportera stenskivan in i rummet. Det kanske krävs en speciell maskin som en lyftkran, eller så kan det behövas extra personal som hjälper till att transportera och lyfta stenskivan på plats?

Som sagt har vi i Granitop under flera års tid förbättrat vår kunskap och kompetens. Vi tar med oss lärdomar från varje projekt. Vi vet därför hur mycket bilden på stenskivan kan skilja sig från verkligheten.  Vanligtvis är stenen förstås mycket vackrare, men belysningen och den interna designen spelar också roll. Stenen som kan verkas vara vanligt melerad i konstgjord belysning eller på skärmen kan förvandlas i morgonljuset till ett spel av glimrande regnbågsfärger och skapa en unik upplevelse. Därför är det viktigt att se stenprover i verkligheten – det händer ofta att man inte tycker om det materialet som sågs på dataskärmen och att den riktiga favoriten upptäcks när man åskådar och känner på proverna. Sedan får du hjälp av våra experter med att hitta olika lösningar – diskhon, kopplade vattenledningar, mötpunkten mellan arbetsytor, bakgrundskakel osv.

Sten, speciellt granit, är ett riktigt starkt och tåligt material som kräver kunskap och korrekta verktyg för att arbeta med. Sten, även den vackra marmorn, kan inte böjas, däremot kan den mätas och skäras noggrant. Det är stensäkert. För oss är mätningen aldrig att du bara spatserar runt i köket med ett vattenpass, någon dyr apparat och måttstock, tyst mumlandes för sig själv. Det är en konstant diskussion därigenom du kan göra ändringar och kompletteringar i projektet. Allt för ett bättre resultat och för en nöjd kund!