Caesarstone -20%
Läs mer
Den mest hygieniska ytan är kvartssten

Den mest hygieniska ytan är kvartssten

Diskhoar vimlar vanligtvis av bakterier, och en del studier menar att diskbänken är en av de smutsigaste platserna i köket. Anledningen är enkel, på diskbänken förbereder vi mat, tvättar och rengör kött, fisk och grönsaker. Smuts fastnar i avloppet och i avloppsröret.
Virusutbrottet i världen har fått många att tänka mer på hygien. Strävan efter renlighet börjar i hemmet, särskilt i köket där vi tillagar den mat vi äter. Det är klokt att göra ett hygieniskt val och välja en diskho och diskbänk som är lätt att rengöra.

Vad kan man göra för att upprätthålla en god hygien i köket?

Varje kock som älskar renlighet bör tvätta händerna, arbetsytan och råvarorna noggrant innan matlagning. En av de viktigaste faktorerna för att undvika korskontaminering är att alltid använda olika skärbrädor för kött och grönsaker. När det gäller kött är det emellertid värt att föredra skärbrädor av plast eller keramik framför skärbrädor i trä, eftersom köttsaft kan sippra in i trä och riskerar att förorena nästkommande råvara. Naturligtvis bör man också hålla rått kött och bakade varor åtskilda så att de inte kommer i kontakt med varandra.

Blanco Silgranit diskhoar och bänkskivor i kvartssten säkerställer ett hygieniskt och rent kök!

Som sagt används både bänkskivan och diskbänken som arbetsyta för matlagning, samtidigt som dessa tenderar att vara en av de mest bakterierika platserna i hemmet. Därför är det värt att välja en bänkskiva i kvartssten som ju är lågporös och vattenavvisande, så att smuts, mögel och bakterier inte ackumuleras, sprids eller förökas. Kvartssten är ett konstgjort och extremt slätt material och med en absorptionskoefficient nära noll säkerställs att ingen mat, olja eller syra kan tränga in i den. Silgranit PuraDur, utvecklat och patenterat av Blanco, är ett konstgjort material utvecklat med hygien i åtanke. Även om kvartssten och diskhoar i Silgranit inte absorberar smuts och bakterier bör de rengöras regelbundet. Lyckligtvis är underhåll av båda material mycket enkelt!

Handfat måste vara lätt att rengöra

En av fördelarna med kvartssten och pressad granit är definitivt att de är enkla att rengöra och underhålla. Vardagligen är det bara värt att skölja diskbänken med rent vatten och torka det lätt med en mikrofiberduk. Torka av med en fuktig trasa räcker också för att rengöra kvartsstenen. Men om det finns annan smuts på ytan eller diskbänken, som torkad mat eller fläckar från matlagning, kan du säkert gnida ytan med en fuktig svamp. Det är också tillåtet att använda diskmedel, men för att hålla bänkskivsten och diskbänken i sitt ursprungliga utseende längre, rekommenderas det fortfarande att undvika för sura rengöringsmedel. Den bästa dagliga rengöringen är fortfarande vatten och en trasa. Mer noggrann rengöring kan göras ungefär en gång i månaden och en gång eller ett par år, det skulle vara värt att rengöra diskbänken med Blanco Activ djupt rengöringspulver och behandla ytan med Nano Cream polish.

Silgranit är ett hållbart material

Förutom att vara ett av de mest hygieniska materialvalen för diskbänken, har Silgranit också andra fördelar. En diskho i konstgjord sten en av de mest hållbara och du behöver definitivt inte oroa dig för repor eller bucklor eftersom materialet är så starkt. Den stenliknande diskhon Blanco Silgranit är på inget sätt målad, utan hela diskhon är tillverkad av en patenterad stenblandning, bestående av 80% granit, som vunnit flera priser runt om i världen. Silgranit tål också värme väl, upp till 280 grader, så du kan utan problem ställa heta ugnsformar eller kastruller i diskhon.

En av nackdelarna emellertid är att eftersom Silgranit är ett mycket hårt material kan tunna och ömtåliga glas lätt gå sönder mot dess hårda yta, ett problem som dock kompenseras av tvättställets hållbarhet.

Silgranit PuraDur diskhoar i konststen är ett idealiskt val för dig som vill göra ett mer hygienisk val till köket och vill ha en så underhållsfri diskbänk som möjligt. Mycket smuts och bakterier tenderar att samlas på diskbänken, så ju lättare den är att underhålla, desto bättre. Se vårt urval av diskhoar från Blanco Silgranit här och komplettera ditt drömkök!

Bänkskivans underhåll och rengöring

Att friska upp ditt kök är att investera i din egen lycka!

Ett fräscht hem utan större bekymmer

Skötsel av stenskivor