Caesarstone -20%
Läs mer
Måttbeställda exklusiva stenbänkskivor

Måttbeställda exklusiva stenbänkskivor

De genom tiderna mest populära materialen för bänkskivor som vit marmor Bianco Carrara C, granit Viscount White och Nero Assoluto, samt flera andra tåliga och lättskötta kvartsstenar värderas fortfarande högt. Vi märker av en ny trend där fler beställer exklusivare stenmaterial än tidigare.

Individuella och unika lösningar är senaste modet. Stilig heminredning är inte alls enbart kopplat till kändisar och celebriteter. Med ett vackert hus eller lägenhet, där marmorköket är specialbeställt och badrummet är unikt, har alla möjlighet att hamna i magasin eller bli publicerad på nätet nuförtiden. Tack vare sociala medier är det lätt att dela bilder på sitt fina hem och sina fantastiska inredningsidéer vilket inspirerar mer och mer till att prova nya lösningar. Förresten behöver kreativitet och originalitet inte betyda något extravagant. Var och en med god smak kan skapa ett enastående resultat.

Starlight White kvarts

Även om val av möbler, färg på väggarna, belysning samt golv är viktiga, så bör man även fokusera på val av bänkskiva. Val av sten spelar ofta en nyckelroll i inredningen. Tillsammans med golvet är just bänkskivor och fönsterbrädor det som hamnar i det horisontella blickfånget och är inte alls av mindre betydelse. Istället har man möjlighet att balansera helhetsintrycket eller tvärtom betona och komplettera.

Om köket har en öppen planlösning och fortsätter in i matrum och vardagsrum så är materialvalet till köksön av extra betydelse.

Noble Areti Bianco kvarts

Vårt urval av sten är väldigt brett och det går att välja flera olika färgnyanser och mönster. För den som inte vill ha av de vanligaste materialen kan man alltid hitta något spännande bland de beställningsbara stenarna. Val av färg och mönster gör det möjligt att skapa en unik design i sitt kök eller badrum.

Se våra material!
J´Adore kvartsit

Om inget är fint nog, kan man vid önskemål beställa önskat material direkt från stenbrottet med sådant mönster som t.o.m. är ovanliga för erfarna stenmästare. Granit och marmorplattor med ovanlig design är krångligare att passa ihop, ofta finns endast en begränsad tillgång, vilket kräver snabba beslut. Som tur är har Granitops specialister direkt kontakt med de mest kända stenbrotten och de högst värderade stenproducenterna. Vi är ofta på olika inredningsmässor för att hålla oss ajour med senaste trenderna. Man kan t.o.m säga att vi vid behov hittar den önskade bänkskivan under jorden.

Bianco Carrara C marmor

Tidigare innebar bearbetningen av sten en hel del handarbete vilket resulterade i att marmorkök och t.ex. en bassäng i granit var väldigt kostsamma för vanligt folk. Nu har teknologin möjliggjort att fler kan införskaffa det.

Marmor- och granitytor, vilka är vackra samtidigt som de är tåliga, används mer och mer. Stenytor är inte alls en lyxvara utan mer ett säkert val som är bekymmerslöst i årtionden. Å andra sidan har alla stenar en unik skönhet, en magi och jordens kraft som laminat eller rostfritt aldrig kan erbjuda.

Black Galaxy Star granit

Titta på sortimentet och hitta din favorit!

Bianco Carrara C marmor i Stockholm (Gärdet)

Nya stenar – vi har utökat vårt utbud av bänkskivematerial!

Nya produkter!

Inredare rekommenderar: 6 smarta sätt att använda sten för att försköna hemmet

Gratis fönsterbänkar vid beställning av en ny köksbänkskiva!

Varför har vissa produkter ett pris och inte andra? Vad är en specialbeställning?

I produktsortimentet på hemsidan finns de material som är populära för dagen och vilkas egenskaper svarar mot Granitops kvalitetskrav Stenen uppdelas naturligtvis även efter sort (granit, marmor, kalksten, kvartsit, terrazzo och kvarts – använd filtret), men egentligen är ett kvadratmeterpris angivet vid materialet eller också en anteckning Kan beställas. Vi har sten i lager i vår verkstads förråd och för detta fall gäller löftet ”från måttagning till leverans 2 veckor”. Kan beställas-materialet är likaledes tillgängligt, men dess pris och leveranstid kan variera. För de stenar som kan fås som specialbeställning gäller även ett krav på större förskott (i regel 100 %).

Om man har speciella önskemål kan man beställa en sten som inte finns på hemsidan?

Om du har önskemål om en sten som är mera exklusiv eller har ett intressant mönster, lämna tid för processen och konsultera våra specialister. De material som vi har salufört tidigare men som inte produceras längre kan finnas i ett alternativ med ett snarlikt utseende eller mönster.

Bardiglio Nuvolato

Att välja material är inte enkelt och det kräver specialister.
Det är inte alla stenmaterial som är berömda eller tillgängliga världen över. Traditioner, omdömen, färgsmak och estetik varierar mellan olika regioner.
Även om många stenmaterial har varit kända och populära genom många århundraden så påverkas valen av kunder och inredningsdesigners även av moderna trender. Allt detta ska man ta hänsyn till redan när man beställer material.

Sensa Taj Mahal
Belvedere granit

Blue Roma

Jasper Shellflint
Agate Opal
Amethyst Lux Dark Design
Tiger Eye Gold
Agate White Crystal Gold

Spegelbild – bookmatch