Caesarstone -20%
Läs mer
Vi breddar vårt utbud av kvartssten

Vi breddar vårt utbud av kvartssten

I början av året utökade Granitop sitt utbud av kvartssten. Vid sidan av bland andra Technistone, Silestone, Quartzform läggs nu Caesarstone till i vårt basutbud.

Precis som Silestone, Technistone, Quartzform och flera andra kvartsstenar används den så kallade Bretonmetoden vid tillverkning av Caesarstone kvartsstenar. Metoden patenterades på 70-talet av Marcello Toncelli. Med hjälp av vibro-kompressionteknik under vakuum blandas naturliga fyllningsmaterial som kvarts och sand med en polymerblandning, vanligen polyesterharts. Med vakuumbildningen frånskiljs luften. Det formade materialet vibreras, pressas samman och upphettas. På detta sätt får man fram en porfri, stabil och hållbar skiva.

%

Välkomstpris på Ceasarstone!
20% rabatt på Ceasarstones kvartsstenar fram till maj månads slut. Erbjudandet gäller på hela beställningen.

Caesarstone grundades 1987 och är en av världens största producenter av konstgjord sten. Caesarstones produkter finns i följande kollektioner:

  • Supernatural Design är inspirerad av naturen. Här förenas mönster och färger från världens vackraste naturstenar.
  • Kvartsstenarna i Metropolitan Collection syftar till att efterlikna industridesignens strama enkelhet. Med en betonggrå modern interiör återföds här en industriarkitektur som till och med kan verka robust.
  • Produktserien Classico är ett urval av kvartsstenar för den som föredrar ett lugnare och enhetligare mönster, klassiska färger och en traditionell stil.

Moorland Fog är en sten i kollektionen Supernatural. Mot den krämfärgade ljusa bakgrunden slingrar ett mönster av mörkbruna och grå marmorådror.

Bianco Drift har hämtat inspiration från stenar i kollektionen Supernatural. Den har en ljusgrå bakgrund som pryds av mörk- och ljusgrå men även beige och vita fläckar och ådror.

Clamshell (P/H) är en kvartssten i produktserien Classico som finns med såväl polerad som slipad yta. Den ljusgrå diskreta bakgrunden påminner om kalksten och livas upp av ett mönster med ljusa och mörka fläckar.

Alpine Mist är en kvartssten i Supernatural-kollektionen. Den svala dimgrå bakgrunden kompletteras med ljusa linjer som är tunna och skarpa samt även med mörkare beigefärgade fläcka.

London Grey är en ljus kvarts i Supernatural-kollektionen. Mönstringen påminner om marmor.

Piatra Grey är en kvartssten i Supernatural-kollektionen. Vid formgivningen har man hämtat inspiration från Piatrabergens mörkgrå klippformationer. Den kompletteras med ett marmorliknande mönster med inflätade tunna ljusa slingor.

Frosty Carrina är en ljus kvarts som också hör till kollektionen Supernatural. Den har en elfenbensfärgad bakgrund som får sin karaktär av ett mönster med marmorliknande ådror.

Pure White-stenen i Classico-kollektionen är det ljusaste materialet i Caesarstones utbud. Den vita stenen drar inte särskilt mycket uppmärksamhet till arbetsytan, men den ger ett fräscht intryck och rummet får en öppen känsla.

Black (Burnt Cordite) är en mörk och gedigen kvartssten med finkornig struktur. Denna sten är lämplig om man vill ha ett material som ger ett enkelt och samtidigt lyxigt intryck.

Organic White är en vit kvartssten i Classico-kollektionen. Jämfört med Pure White är den något mörkare och kornigare. Fint blandade färgskikt och bakgrundstoner gör stenen elegant och sidenaktig.

Nougat är en ljus kvarts som ser vit ut när man betraktar den på avstånd. Stenen ingår i Classico-kollektionen. Mineralspån i neutral ton och en finkornig struktur gör att stenen påminner om målarduk.

Snow är en kvartssten i Classico-kollektionen som påminner om nyfallen snö. Tack vare sitt diskreta utseende lämpar den sig väl i både kök och sällskapsrum.

Oyster är en ljusgrå, askfärgad kvartssten i Classico-kollektionen. Dess mörka kvartskorn ger stenen sin karaktär.

Raven är en rökfärgad kvartssten i Classico-kollektionen. Dess lite fläckiga yta får en dramatisk effekt när den belyses.

Shitake är en gråbeige kvartssten med ett kalkstensliknande mönster. Den är inspirerad av regnväder och natur. Den bidrar till att skapa en balanserad och lugn stämning, och ger hemtrevnad och mysighet i alla slags rum.

Vanilla Noir är en kvarts i Supernatural-kollektionen som påminner om mörk marmor. Över den lyxiga ebenholtsfärgade bakgrunden löper ett vaniljfärgat, krämigt marmormönster, vilket ger materialet ett djärvt och personligt utseende.

Symphony Grey är en kvarts i Supernaturatural-kollektionen. Över bakgrundens grå och naturstensliknande struktur slingrar diagonala silverfärgade linjer som skiftar mot mörkare ådror och fläckar.

White Attica är en konstgjord sten i Supernatural-kollektionen, inspirerad av naturens egen marmor. Tunna ljusgrå och mörkgrå ådror slingrar sig mot den pärlvita bakgrunden.

Formgivningen hos kvartsstenen Turbine Grey ger oss grå virvlar med mörkare ådror och fläckar. Materialen i Supernatural-kollektionen imiterar den rörelse och struktur som finns hos naturlig granit.

Woodlands är en naturlig kvarts i Supernatural-kollektionen och den påminner om mörkare marmor. Mot dess chokladfärgade bakgrund dansar ljusa, fint tecknade ådror.

Dreamy Carrara (H-honed) är en ytbehandlad kvartssten i Supernatural-kollektionen, inspirerad av den berömda Carraramarmorn. Skiftande fina blåtonade och ljusgrå linjer slingrar sig mot en sidenvit bakgrund. Mönstret symboliserar rörelse, stelnad i ett ögonblick.

Statuario Nuvo är en kvarts som även den påminner om vit marmor. Dess krämfärgade ljusa bakgrund kompletteras av ådror i mjuka bruna toner, så typiskt för klassisk marmor. Denna kvartssten har ett större mönster, jämfört med andra marmormönstrade kvartsstenar i Supernatural-kollektionen.

Cloudburst Concrete (Rough) är en ljusgrå, nästintill vit kvartssten i Metropolitan-kollektionen. Rough-finishens skrovliga struktur liknar en borstad sten (B-brushed) eller en putsad vägg.

Rugged Concrete (Rough) är en mörkgrå kvartssten som påminner om nypåslagen puts, kompletterad av ljusare fläckar. Den industriella karaktären hos konststenarna i Metropolitan-kollektionen kompletteras av en speciell Rough-finish. Den skrovliga ytan gör att den påminner om borstad sten (B-brushed).

Airy Concrete (Rough) är en ljusgrå kvarts i Metropolitan-kollektionen som till färgen påminner om cement. På håll ser den ut som en brädriven betongyta. En grov och kornig Rough-finish ger ett utseende som påminner om borstad stenyta (B-brushed).

Excava (Rough) är en gråbeige kvarts i Metropolitan-kollektionen med ett intensivt mönster. Koppartonade, rostfärgade, rödbruna linjer växlar med ljusare fläckar, vilket ger stenen ett effektfullt och spektakulärt utseende. Det strama och samtidigt moderna intrycket kompletteras av en Rough-finish.

Oxidian (Rough) är en gråbrun kvarts i den av industridesign präglade Metropolitan-kollektionen. Dess bläckfärgade mörka bakgrund får en dramatisk rostfärgad effekt.

Adamina (Rough) är en kvarts med enkel ytbehandling i Supernatural-kollektionen. Den påminner om gyllengula dyner eller vindslipad sandsten.

Black Tempal (Rough) är en kvartssten med mörkgrå bakgrund. Designen har ljusa kalkstensstreck mot en förkolnad yta, likt mineralavlagringar på en bergssida. Färgspelet hos kvartsen i Metropolitan-kollektionen är som böljande vatten mot en natthimmel.

Empira White är ytterligare en kvartssten som skapats utifrån den berömda vita marmorn, med pärlvit bakgrund och ett karaktäristiskt ådrigt mönster.

Empira Black är en kvartssten som påminner om mörk marmor. Den ger alla slags rum en lyxig känsla, allt ifrån hemmakök och badrum till en modern hotellreception, kontor och bankettsal.

NYHETER:

Utformningen av kvartsstenen Calacatta Nuvo präglas av den klassiska Calacattamarmorns välkända skönhet. Breda eleganta gråa slingor mot en bländvit bakgrund drar uppmärksamheten till sig och ger interiören ett tveklöst vackert utseende.

Taj Royale är en mjukt beigeaktig kvarts som påminner om kalksten. Mot en kaffe-med-mjölkfärgad bakgrund möts varma och naturfärgade toner – bruntonade slingor och linjer tillsammans med ljusbeige och vita prickar och fläckar.

Classico-kollektionens kvartssten heter Riverlet – de spröda finkorniga bärnstenskornen ger en gyllene vitbeige färgskiftning, vilket gör vitheten både mjukare och varmare.

Wyndigo är en gråbeige (greige) kvartssten i Classico-kollektionen, som efterliknar naturens färger. Mönstret är sprött och finkornigt, likt havsskum som möter klappersten, slipad av vind och sand.

Darcrest är kvartsstenen in Supernatural-kollektionen. Över en hemlighetsfullt förtrollad mörk bakgrund läggs fläckar och sediment. Med en organisk ockrabrun och jordartad grön slöja ser den ut som en eroderad stenig bergsluttning.

 

Titta på utbudet av Granitops stenar. Se på fördelarna och nackdelarna med den så gott som underhållsfria kvartsstenen och keramiken och beräkna hur mycket en passande köksyta i ditt kök skulle kosta.

Se våra material!

Välkomstpris på Caesarstone!

20% rabatt på Ceasarstones kvartsstenar fram till maj månads slut. Erbjudandet gäller på hela beställningen.

  • Erbjudandet (20% rabatt på hela beställningen) gäller endast beställningar med Caesarstone bänkskivor som är registrerade under perioden 01.04.2024 – 31.05.2024, och betalda i enlighet med betalningsvillkor på beställningen.
  • Erbjudandet gäller endast köksbänkskivor som inkluderar mätning och montering.
  • Erbjudandet kan inte omvandlas till kontanter eller andra erbjudanden.
  • Erbjudandet gäller såväl privatpersoner som juridiska personer.
  • Granitop förbehåller sig rätten att göra ändringar i föreliggande villkor eller frånträda kampanjen, och kommer i sådana fall informera kunderna om detta på hemsidan.

 

Kompositsten

Nya stenar

Vilken färg och mönster bör du välja till bänkskivan?