Utvalda material -50%
Läs mer
Crystal Calacatta kvarts

Crystal Calacatta kvarts

Våra senaste material som lanserades nyligen, under försommaren 2018, har fått ett bra mottagande av våra kunder och inredningsarkitekter! Idag har glädjen av ett utökat materialutbud kunnat upplevas i många kunders kök och badrum!  

Crystal Calacatta Silva kvarts

Ansedd och älskad – Calacattamarmorns enastående skönhet

Den berömda Calacattamarmorns tilldragande och kraftfulla mönster har beundrats redan i flera årtusenden. Men desto mer karakteristiskt och utmärkande mönstret är, desto svårare är det att få linjerna att flyta ihop på ett naturligt sätt i alla skarvar och hörn. I synnerhet där bänkskivan ansluter mot en vertikal stenyta, som stänkskydd eller till exempel på sidorna av en köksö.

Tack vare modern utrustning kan stenen skäras med 1/10 millimeters precision och olika datorprogram gör det möjligt att se slutresultatet från alla håll redan innan materialet börjar sågas. Allt detta är dock till ringa hjälp om två anslutande marmorplattor har fått alltför olika mönster av naturen.

Crystal Calacatta Silva

Spegeleffekt, fjärilsvingar och bookmatch

Hos naturstenar har varje s.k. slab, eller stenskiva som sågas ur ett stenblock, ett unikt mönster. Mönsterlinjerna varierar till och med inom ett par centimeters omfång. Det gör det svårt att uppnå perfekt spegeleffekt i ett kök eller badrum av marmor eller granit. På samma sätt är det svårt att skapa bänkskivor med återkommande mönster som en fjärilsvinge, med ett betydligt större materialsvinn, vilket i sin tur påverkar kostnaden.

Crystal Calacatta Silva bookmatch
Crystal Calacatta Amnis bookmatch

På jakt efter en vacker lösning finns hjälp att få från kompositsten tillverkare, vars kvartskomposit har tagits fram med beaktande av mönsterpassning redan under produktionsskedet. Så finns Crystal Calacatta Silva och Crystal Calacatta Amnis att köpa både som vänster och höger platta. Helt identiska, med ett speglande mönster – ger de ett slutresultat som kombinerar kvartskompositens tekniska egenskaper med naturstenens utseende.

Se våra material!
Crystal Calacatta Amnis kvarts

Kompositstenens hållbarhet plus den berömde Calacattamarmorns skönhet

Som du säkert känner till är marmor en av våra ömtåligaste stenar. Kvartskomposit däremot är tillverkad av människan. Kvartskomposit tillverkas av naturliga komponenter, samtidigt som den är slitstark, tålig och lågporös vilket gör en bänkskiva av kvartskomposit nästintill underhållsfri. Bra slitstyrka, användarvänlighet och ett oföränderligt mönster är orsakerna som förklarar kompositkvartsens allt växande popularitet. Kompositkvarts består till 90 % av naturligt stenmaterial, resten är lim, färgämnen och tillsatser som förbättrar dess tekniska egenskaper.

Crystal Calacatta Silva

Om sådan slitsyrka, smutsbeständighet och ett vattenabsorptionstal nära noll även kompletteras av naturstenens skönhet, finns det inte så mycket mer kvar att önska.

Välkommen till att kontakta Granitops specialister för en lösning som passar ditt kök eller badrum!

Räkna ut pris!

Måttbeställda exklusiva stenbänkskivor

Kompositsten

Vilken färg och mönster bör du välja till bänkskivan?

Arbetsytor av Crystal Calacatta Silva-kvartssten i perfektionistens kök