Utvalda material -50%
Läs mer
Bekvämt och trendigt badrum

Bekvämt och trendigt badrum

Badrumsrenovering är en stor utmaning för varje husägare. Samtidigt, utan att ha specialistkunskap, är det möjligt att uppnå ett utmärkt resultat när allt är tänkt på och en konkret handlingsplan, budget och plan är utarbetad. Naturligtvis, vid renovering av ett badrum, gäller vissa allmänna regler – rätt material ska användas och pålitliga partners ska väljas.

Använd fuktbeständigt material i badrummet!

Precis som köket ställer högre krav på arbetsytans kvalitet, är det också viktigt i badrummet att ytorna är vattenavvisande och lätta att rengöra. Golvet och väggarna som är täckta med keramiska plattor har funnits i decennier, men allt fler börjar med att kombinera kakelytor med naturliga marmor- eller granit– eller kvartspaneler. Badrummet är den mest fuktiga platsen i hemmet, oberoende av ventilation och uppvärmning. Om du letar efter en lösning som varar, undvik att använda fanerytor och trämöbler!

Crystal Polar White badrum
Crystal Polar White kvarts

Tvättrummet växer och blir mer lyxigt

I stället för de ljusa och vita som länge har varit fashionabla, rekommenderar interiördesigners att experimentera mer djärvt med kontrastfärger och till och med mörka toner i badrummet. Men när man kombinerar färger och material är det värt att komma ihåg att vattenstänk inte syns lika tydligt på matt och ljusa ytor som på det polerade och mörka materialet.

Silestone Bianco River badrum
Bianco River kvarts

Traditionella rektangulära och kvadratiska golv- eller väggplattor kan ersättas med diamant- och polygonplattor. Stora stenytor är djärvt balanserad med mosaikplatta, terrazzo-blandning och målade väggar. Vad kan vara lyxigare än ett badkar med marmor kanter som liknar en liten pool? Men om det finns mindre utrymme kan de bästa stenmaterialen användas för att vackert dekorera, till exempel, diskhons omgivning. Det tar inte mycket pengar för att göra ett mindre badrum lyxigare!

Noble Supreme White kvartsinen kylpyhuone
Noble Supreme White kvarts
Breeze Ashen Light kvarts

Minimalism är på modet

I ett badrum med kaklade väggar samlas smuts och vatten drägg vanligtvis i kakelfogar. Förutom skönhet är användarvänlighet också viktigt, så ibland görs en ren tvättställ (bad eller dusch) som en enda stor väggplatta. Med tanke på en sådan underbar lösning är det värt att tänka på vattenabsorptionskoefficienten för olika material. De mest fuktsäkra är kvartsstenar, följt av olika typer av granit och marmor.

Se våra material!
Noble Cloudy Onyx baderom
Noble Cloudy Onyx kvarts

Badrummet är definitivt inte ett förråd, och i ett trendigt hem gäller regeln alltid – ju mindre skåp desto bättre. När du överväger stenytan i badrummet bör du inte bara tänka på handfatet eller badets omgivning. Sten kan också användas för väggskenor och till exempel som tvålfat, en extra bänkskiva för tvättmaskin eller torktumlare (om de öppnar fram) eller någon annanstans.

Crystal Anthracyte badrum
Crystal Anthracite kvarts

Torrt och vått område

I decennier har den snabba livsstilen gynnat duschar; istället har en regndusch kommit på plats. Badkaret gör också sin återkomst. I större badrum kan en marmor- eller kvartsplatta användas för att separera det torra och våta området, vilket smidigt går över till det omgivande området av badet eller vasken. Om det finns mer omfattande ombyggnad, tänk också på ett regnrum där i stället för en dräneringsfälla i mitten av golvet dräneras vattnet från avloppssystemet vid väggen!

Noble Ivory White badrum
Noble Ivory White kvarts

Badrummet är för avkoppling och njutning

Många designers anser att badrummet ska skapa en känsla som att du befinner dig i ett spa eller i ett gammalt romerskt bad. Ett rum som inte bara är funktionellt, utan snarare ett bra ställe att vila. I detta fall kommer tvättmaskinen och torktumlaren också tas bort från badrummet – i tvättstugan eller i köket!

Noble Supreme White kompositt baderom
Noble Supreme White kvarts

Modiga tekniska lösningar

När tekniken utvecklas kommer mer och mer innovativa lösningar till badrummet. Inbyggda LED-lampor i speglar och pekskärmar för att välja musik, temperatur eller belysning, uppvärmning av toalettstolar, kranar med rörelsedetektorer och liknande. Bekvämlighet och lyx ligger ofta i små detaljer. Om tekniken erbjuder allt, varför inte använda dessa lösningar!

Lyra bänkskiva
Lyra kvarts

Fråga Granitops-specialister när du renoverar badrummet, hitta inspiration från fotogallerierna och beräkna kostnaden för marmor-, granit- eller kvartssten bänkskivor i priskalkylatorn!

Planering av tvättstuga (klädvårdsrum)

Ett kvalitetsbadrum för många år framöver

Beställ från Granitop – snabbt och bekvämt!

Vilken tjocklek har stenprodukterna?

De populärare stenskivorna (slab) är 20 mm och 30 mm tjocka. De har olika pris och båda modellerna finns i priskalkylatorn som ett val. I några material kan man få sten med tjocklekarna 12, 40 och 50 mm, men man borde mera noggrant ange pris och tillgång.

Vilken investering bör jag räkna med när jag beställer en bänkskiva i sten?

Framför allt ska bänkskiva i sten ses som en bra investering. Investeringens storlek beror mycket på stenen och vilken ytbehandling som önskas, men i stora drag ligger priset för en genomsnittlig bänskiva på mellan 6 000 och 4 0000 kr. En bänkskiva är en långsiktig investering, eftersom den inte behöver bytas ut med tiden.

Nero Marquina svart marmor badrum

Bricmate Glanshammar Silk