Utvalda material -50%
Läs mer
Beställ från Granitop – snabbt och bekvämt!

Beställ från Granitop – snabbt och bekvämt!

En av fördelarna med att beställa bänkskivor från Granitop är möjligheten att beräkna kostnader för nya bänkskivor direkt på vår hemsida. Vid planering kan man få hjälp av vår priskalkylator där man kan välja ut önskad material, färg och tjocklek, ange mått och få direkt ett uppskattningspris.

Prisberäknaren har illustrativa bilder och tar hänsyn till varje detalj, från materialets färg och kökets form till håltagningar, önskade kantprofiler och även ditt område (valt område hjälper att beräkna transportkostnader). Baserat på angivna detaljer får man fram en prisuppskattning.

För oss är det viktigt att förutom en snabb leverans ska kunden bli nöjd med slutresultatet. Därför rekommenderar vi att man bokar besök av vår professionell och erfaren mättekniker. Då kan vi garantera millimeterprecision och en stenbänkskiva som du kan vara stolt över i många år eller även årtionden.

STENARNAS TOPPLISTA

Jura Grey
Bianco Carrara C
Mystery White
Noble Ivory White
Noble Concrete Grey
Nero Assoluto
Noble Carrara
Noble Supreme White
Steel Grey
Viscount White

Den ifyllda prisberäkningen kan man skicka direkt till Granitop´s kundtjänst. Snabb service betyder att i regel får man ett hembesök för kontrollmätning inom en vecka. Sedan tar det några till veckor tills du kan glädjas över nya stenbänkskivor.

På Granitop hemsida finns det många olika stenar att välja mellan, alla är inte lagervaror. Specialbeställningar kan ta lite längre tid, men vi gör vårt bästa för att köksrenoveringen inte ska dra ut på tiden i onödan.

Se våra material!

Bianco Carrara C

Lyxig återanvändning

Ideer för ett mindre kök

Planering av ett barnvänligt kök

Terrazzomarmor – konstgjord sten som arbetsyta

Måttbeställda exklusiva stenbänkskivor

Crystal Calacatta kvarts

Vita marmorns olika ansikten – varje bänkskiva i natursten är unik!

Ett av de vackraste och lyxigaste material för bänkskivor är vit marmor. Bänkskivor i marmor är eftertraktade i Norden, även om de behöver mer underhåll och försiktighet än skivor i granit eller kvartskomposit.

Vit marmor Bianco Carrara C kommer från stenbrotten runt staden Carrara i Italien. Där har man bryts marmor över 2000 år och än så länge ser man inga tecken på att tappa i popularitet. Snarare ser man en ökad efterfråga.

På Granitop strävar vi efter att alla kunder ska bli nöjda. Vi har noga utvalda samarbetspartner som garanterar hög kvalitét på våra marmorskivor. Urvalsarbetet och sorteringen börjar redan i gruvan. Traditioner och kunskap som lämnas över från generation till generation hjälper lokala specialister att se skillnaden mellan olika kvalitétsklasser och marmorsorter. Charmen med marmorskivor är att de är skapade av naturen själv och vi, människor kan inte påverka stenens färg eller de naturliga gråa ådringar. Vi kan endast tacka naturen för de unika mönster som varje marmorskiva har.

Bianco Carrara C kök vit marmor stenskiva Bianco Carrara C

Våra stenmästare använder alla sina erfarenheter och kunskaper för att dina marmorskivor ska ha den finaste ytan. Vid större kök försöker vi använda sten av samma block för att ådringar och färgnyanser ska passa ihop och skarvar ska vara så omärkbara som möjligt. Men vi kan inte ändra mönster eller färg på naturliga marmorskivor. Samt är smaken lika olika som alla tillverkade marmorskivor. Vissa kunder föredrar starkare ådringar, andra önskar vitare bakgrundsfärg och mörkare mönster. Vill man vara säker på färg och mönster, är det kanske förnuftigare att välja kvartskomposit istället. Mönster i kvartskompositskivor härmar marmors vackar ådringar men det tillverkade mönstret är nästan oförändrad.

Vit marmor har vi alltid på lager och om möjligt försöker vi ta hänsyn till kundernas önskemål. Därför kan materialåtgång ibland vara större och en beställning enligt kundens exklusiv smak bli dyrare än den ursprungliga prisuppskattningen.

För att marmorskivor ska hålla sig fina är det viktigt med regelbunden impregnering och att man avlägsnar fläckar omgående innan de tränger sig ner i stenen. Endast då kan man vara säker på att din skiva håller sig fin länge.

Den lyxiga känslan i köket skapar man lätt med hjälp av vita marmorskivor. Lägger man till andra iögonfallande designdetaljer som fina diskhoar, blandare eller tvålpumpar, får du ett personligt och unikt drömkök.

En av de viktigaste aspekterna med inredning är att rummen vi vistas eller bor i ska vara behagliga, bekväma och trygga. Ju ljusare är möbler, desto rymligare känsla. Ju renare och snyggare är hemmets hjärta, desto hemtrevligare blir hela hemmet.

Testa vår prisberäknare, läs vår blogg och prata med Granitop specialister hur du väljer ut de finaste och rätta bänkskivor!

Exempel på stenskivor i vit marmor Bianco Carrara C: slab-färgen kan variera från vitt till grått, ådringen och mönstret är aldrig identiska!