Bänkskivor i sten - trender 2017 | GranitopGranitop

Bänkskivor i sten – trender 2017

Vilka vindar blåser i världen när det gäller köksbänkar? Vi har här sammanställt en översikt över rådande trender och tendenser, som kan förväntas under år 2017.

 

Bänkskivor av kompositsten – de kom och blev kvar!

Under senare år har bänkskivor av kompositsten (även kallat kvartssten eller konststen) blivit alltmer populära i formgivna kök. Kvarts består av ca 93 % naturlig kvartssand och resten är bindemedel, färgämnen och tillsatser för att förbättra de tekniska egenskaperna. Bänkskivor av kompositsten står bättre emot mekaniska, termiska och kemiska effekter än natursten. En kompositbänkskiva är därför ett bra val för den som vill ha en så underhållsfri och hållbar köksbänk som möjligt.
Numera är kompositbänkskivorna tillgängliga för alla. Du kan välja mellan en mängd olika färgtoner och mönster. I och med det breda utbudet av färger och unika stenmönster kan du skapa ditt egna unika kök med fantastisk design. En god nyhet är, att priset på kompositstenskivor har blivit betydligt billigare jämfört med föregående år.

 

Nya material – naturstensliknande kompositsten 

Under de senare åren har det kommit många nya material som liknar natursten på kompositstenmarknaden. Material som liknar olika typer av marmor och skiffer har blivit alltmer populära. Kompositstenen som i mångt och mycket liknar naturmaterialet, har dessutom flera praktiska egenskaper.

I Granitops produktsortiment finns tre vita marmorliknande material:

  • Noble Carrara, som är förenat med carraramarmor, vilket är en av de mest klassiska marmorliknande sorterna med samma hållbarhet som andra kompositstenar.
  • Noble Supreme White ger ditt hem en vacker vit marmorlyster i en modern miljö.
  • Noble Areti Bianco har nyligen kommit in på marknaden i form av kompositsten, med en ren vit marmorgrund och unik grå marmorering.

Utöver vårt sortiment finns det även många spännande stenmaterial i kalkstenimitationer:

  • Noble Troya är kalkstenliknande kompositsten, vars beigeaktiga toner ger ditt kök en varm och mysig atmosfär.
  • Noble Concrete Grey är kalkstenimiterad kompositsten i betonggrå färg. Grått är modefärgen nummer ett i årets kök! Den grå färgen ger köket en modern och lugn bakgrund och förhöjer alla andra föremåls djärvare färger.

 

             

Noble Troya – kalkstenliknande kompositsten

 

Noble Concrete Grey

Noble Concrete Grey – kalkstenimiterad kompositsten i betonggrå färg

 

Tillägg till bänkskivan

Bänkskivorna i sten kan förskönas ytterligare med en rad spännande detaljer, som folk i allmänhet inte ens tänker på. Tilläggslösningar kan ofta bidra till att bänkskivorna passar bättre in i interiören.

Du kan till exempel sätta vackra stänkskydd i sten på väggen i stället för de traditionella kakelplattorna. Stenplattornas storlek och placering beror på dina önskemål och behov – till exempel kan man lägga små smala stänkskydd längst ner vid väggkanten och täcka resten av väggen med hela plattor ända upp till de övre köksskåpen. Resultatet blir en ren och enhetlig interiör!

Köksöarna finns i olika former och storlekar. Här kan man till exempel välja ben och sidopanel i sten.

Allt fler försöker även att skapa en komplett belysningslösning i köket. En effektiv lösning är till exempel att placera LED-ljus under framkanten av köksbänken. För detta ändamål finns nödvändiga spår för belysningen under köksbänkens kant.

Om du önskar en ännu robustare stil, finns ett smart trick – för att öka bänkskivans tjocklek kan man limma på kantlister.

 
Aktuella trender inom köksdesign kombinerar bänkskivans utformning och funktionalitet. Se vårt breda utbud av material och hitta din favorit! Fråga gärna våra specialister om råd.